Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Klāt izšķirošie notikumi LČ volejbolā vīriem

Jānis Celmiņš

Klāt izšķirošie notikumi LČ volejbolā vīriem
"Cēsu Alus" volejbolistiem 1/4 finālā pretī stāsies "Armijas" VK
Foto: www.volejbols.cesis.lv

Šodien ar spēlēm Ozolniekos un Rīgā sāksies "Schenker" volejbola līgas Latvijas čempionāta "play-off" spēles. 1/4 finālos spēkiem mērosies VK "Biolars / Ozolnieki" – VK "Ezerzeme / DU" un "Armijas" VK – "Cēsu Alus" volejbolisti.

Rīdzinieki un kuldīdznieki gaida pretiniekus

Sacensību nolikums paredz, ka abas stiprākās Latvijas komandas, kuras pēc „Schenker” līgas pamatturnīra rezultātiem ieņem pirmās divas vietas automātiski iekļūst Nacionālā čempionāta pusfinālos, bet atlikušās četras izspēlē 1/4 finālu spēles. Klubi, kuri jau nodrošinājuši vietas čempionāta pusfinālos ir VK „Rīga / Lāse-R” un SK „ELVI / Kuldīga”. Ceturtdaļfinālos savukārt spēkus samēros VK „Biolars / Ozolnieki” – VK „Ezerzeme / DU” un „Armijas” VK – „Cēsu Alus” volejbolisti. Ceturtdaļfinālos uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz divām uzvarām.

„Armijnieki” pret „aliņiem”

Vienā no ceturtdaļfināliem spēkiem mērosies „Armijas” VK un „Cēsu Alus” komanda. Abas komandas pēdējās oficiālās spēles aizvadījušas pasen, taču 1/4 finālu sērijai abi klubi gatavojas ļoti nopietni. Ambiciozie cēsnieki gatavojoties izšķirošajiem notikumiem Latvijas čempionātā aizvadījuši vairākas pārbaudes ar Igaunijas otrā ešelona klubiem. Tāpat Cēsu klubs pateicis „paldies” amerikāņu saspēles vadītājam Braianam Ņūkmbam. Arī „armijnieki” nesnauž – dzirdēts, ka viņi treniņspēlē nospēlējuši 2:2 ar „Schenker” līgas bronzas medaļniekiem – Rīgas klubu. Skaidrs, ka šajā pārī favorīti ir cēsnieki, taču arī „Armijas” VK pāragri norakstīt nevajadzētu. Pirmo spēli viņi aizvadīs savā laukumā un tas neapšaubāmi ir viņu pluss, turklāt par „armijniekiem” sezonas vidū kļuva Aivars Siļutins un Uldis Bergmanis, kuriem spēlēs pret savu bijušo klubu motivācija kabatā nebūs jāmeklē.

Otrajā no 1/4 fināliem – „pieredze pret jaunību”

Otrā čempionāta 1/4 fināla pārī pieredzējušie „Biolars / Ozolnieki” volejbolisti tiksies ar jaunajiem „Ezerzeme / DU” volejbolistiem. Šajā spēlē intrigas būs krietni mazāk, jo Jurija Deveikusa vadītie „ozīši” ir neapšaubāmi šī pāra favorīti un diez vai daugavpiliešiem izdosies uzvarēt kaut vienā spēlē. Jāatceras gan, ka „Schenker” līgas pamatturnīra pēdējā spēlē Ozolnieku klubs izbraukumā cieta sakāvi ar 0:3. Tas, ka Daugavpilī grūti klājas gandrīz visiem pierādījies vairāk kārt. Daugavpiliešiem parasti palīdz ne tikai savas sienas, bet arī savi tiesneši… Pirmā spēle gan šovakar risināsies Ozolnieku sporta namā.

LČ 1/4 finālu kalendārs:

12. marts: Biolars/Ozolnieki — Ezerzeme pl. 18.30, Ozolnieku SN
12. marts: Armijas VK — Cēsu Alus pl. 18.30, ASK zāle
14. marts: Ezerzeme — Biolars/Ozolnieki pl. 17.00, Daugavpils SS
14. marts: Cēsu Alus — Armijas VK pl. 18.00, Cēsu Sporta komplekss
15. marts: Biolars/Ozolnieki — Ezerzeme pl. 16.00, Ozolnieku SN
15. marts: Cēsu Alus — Armijas VK 13.00, Cēsu Sporta komplekss

15. marta spēles notiks vien tad, ja kādā no sērijām rezultāts būs neizšķirts – 1:1.

     [+] [-]

, 2009-03-12 16:05, pirms 16 gadiem
TAD JAU JāDODAS UZ ASK sporta zāli

     [+] [-]

, 2009-03-12 16:21, pirms 16 gadiem
Varbut kads var pateikt kada adrese ir ASK Sporta zalei. Paldies.