Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Gundars Celitāns: "Pusfināla sērija būs spraiga"

Jānis Celmiņš

Gundars Celitāns: "Pusfināla sērija būs spraiga"
Gundars Celitāns
Foto: ascennesvolley.com

Jau ziņojām, ka Francjas volejbola čempionātā noslēdzies pamatturnīrs un tā noslēgumā pirmo vietu izcīnīja Gundara Celitāna un Vladislava Hotuļeva pārstāvētā "Cannes" komanda. Piedāvājam īsu Gundara komentāru par gaidāmajām pusfinālu spēlēm un komandas noskaņojumu pirms tām.

Jau ziņojām, ka Ar 26 spēlēs izcīnītu 21 uzvaru un pieciem piedzīvotiem zaudējumiem "Cennes" klubs regulārā čempionāta noslēgumā izcīnījis pirmo vietu.

"Komanda jūtas labi, jo pamatturnīru izdevās noslēgt ar uzvaru. Sezona ir ļoti gara un spraiga, līdz ar to arī nogurums ir sakrājies, bet cerams, ka uz izšķirošajām spēlēm tas neliks par sevi manīt," apņēmības pilns pirms sezonas izšķirošajām spēlēm ir Gundars Celitāns.

Uz jautājumu, kādā kondīcijā atrodas komanda, Celitāns atbild – "Pamatsastāva cēlājs pēc rokas lūzuma jau atsācis trenēties uz pilnu slodzi, tas neapšaubāmi priecē. Pusfinālā spēlēsim ar „Poitiers” komandu, kura pēdējā laikā rāda ļoti stabilu un saturīgu komandas spēli, bet mēs savukārt meklējam variantus ar sastāvu, jo arī soms Kunnari ir iedzīvojies pirksta lūzumā un nevarēs palīdzēt mums pusfinālos."

Jautāts par otra latvieša Vladislava Hotuļeva veselības stāvokli, Celitāns atbild – "Vlads jūtas ļoti labi un ir pilnībā atveseļojies pēc traumas un ir gatavs palīdzēt komandai. Neko nevaru prognozēt par pusfinālu sēriju jo pretinieks ir ļoti spēcīgs. Daudz kas būs atkarīgs mūsu pamatsastāva, jo ar otru cēlāju neviens vēl nav saspēlējies, jo viņa piespēles kvalitāte ir ļoti zema tāpēc tagad lēmums jāpieņem treneriem, vai pietaupīt pamatsastāva cēlāju līdz fināliem vai riskēt un ļaut spēlēt viņam jau pusfinālu sērijā."

Francijas čempionāta nolikums paredz, ka "play-off" izcīņā piedalās tikai četras labākās komandas, kuras pusfinālos aizvada sērijas līdz kādas komandas divām uzvarām. Interesanti, ka pusfinālos zaudējušās komandas par trešo vietu nespēlē, bet to ieņem klubs, kurš regulārā čempionātā bijis ausgtākā vietā. Šis fakts nozīmē, ka vismaz bronzas medaļas Gundars un Vladislavs jau ir izcīnījuši.

Pirmā pusfināla sērijas spēle risināsies 15. aprīlī Kannās, bet atbildes spēle četras dienas vēlāk 19. aprīlī "Poitiers" kluba laukumā.

  -1 [+] [-]

, 2008-04-11 13:07, pirms 16 gadiem
Spraiga vai ne spraiga... tikai atceramies, ka nekaadus kaasiishus?!