Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Šveices vicečempions Buivids nemainīs klubu, bet mainīs pozīciju un atgriezīsies diagonāles lomā

Agris Suveizda

Šveices vicečempions Buivids nemainīs klubu, bet mainīs pozīciju un atgriezīsies diagonāles lomā
Edvarts Buivids. Foto: LVF

LETA. Latvijas volejbola izlases spēlētājs Edvarts Buivids 2021./2022.gada sezonā atgriezīsies Šveices spēcīgākās līgas klubā Lucernas "Lindaren", sarunā ar ziņu aģentūru LETA Tallinā apstiprināja volejbolists. Līgumu ar Lucernas klubu 27 gadus vecais volejbolists parakstīju jau pēc iepriekšējās sezonas.

"Atgriežos tajā Šveices klubā, kurā jau esmu spēlējis. Palieku Šveicē, kur aizvadīšu jau trešo sezonu pēc kārtas," apliecina volejbolists. "Atgriezīšos "diagonāles" pozīcijā, kurā, domāju, ka pašam labi veicās un brīvāk jutos." Viņš stāsta, ka Covid-19 situācijā spēlētāju tirgus pavasarī, viņaprāt, vēl īsti nebija atguvies. Tāpēc ar jauna līguma parakstīšanu viņš vilkt garumā negribēja, kad no Lucernas kluba saņēma labu piedāvājumu.

Šobrīd Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā Tallinā viņš Latvijas izlasē darbojas kā otrā tempa uzbrucējs, tādu pašu pozīciju laukumā iepriekšējā sezonā ieņemot arī Amrisvilas "Lindaren" Šveicē. Tomēr pēc trenera maiņas Amrisvilā nākamajai sezonai tika komplektēta gandrīz jauna komanda, pārtraucot Buivida karjeru otrā tempa uzbrucēja pozīcijā.

"Kad pagājušogad sākās koronavīrusa epidēmija un beidzās sezona, tas man bija no visiem aspektiem labākais piedāvājums. Tāpēc domāju, kāpēc ne? Arī iepriekšējās vasarās pie trenera Avo Kēla izlases treniņos biju uzņēmis servi, un runas par to, ka varētu būt izlasē otrā tempa uzbrucējs, bija. Tāpēc nolēmu pamēģināt," par aizvadīto sezonu "pusītes" pozīcijā saka volejbolists, piebilstot, ka tas prasījis papildu koncentrēšanos.

Otrdien spēlē ar Vāciju Buivids pirmoreiz Eiropas čempionāta finālturnīrā laukumā devās pamatsastāvā un ar 19 gūtajiem punktiem kļuva par spēles rezultatīvāko dalībnieku. Pēc trim sezonām "Lāse-R"/"Rīga" komandā Buivids divas sezonas spēlēja ASK/"Kuldīga" komandas rindās, bet profesionālo karjeru ārvalstīs uzsāka 2016./2017.gada sezonā kopā ar Tomu Švanu un Aleksandru Kudrjašovu Kēla vadītajā Igaunijas vienībā "Parnu".

Pēc tam pa vienai sezonai pavadīts Vācijā Dīrenes "SWD Powervolleys" un Somijā Kokolas "Tiikerit", bet Šveicē šī būs jau trešā sezona. Buivids ir ticis pie Šveices, Igaunijas, Latvijas un Baltijas līgas sacensību medaļām, kā arī izcīnījis Igaunijas kausu 2016./2017.gada sezonā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2021-09-08 14:06, pirms 3 gadiem
ĀVO par vēlu novērtēja,,bija jau labs pret Horvātiju,,,Šmits par īsu tomēr

     [+] [-]

, 2021-09-08 16:11, pirms 3 gadiem
Pirms publicēt rakstu, nebūtu slikti iepazīties ar Šveices volejbola līgas klubiem, nu vismaz to nosaukumiem.
2019/2020 - Lindaren Volley Luzern,
2020/2021 - Lindaren Volley Amriswil
2021/2022 - CONCORDIA Volley Luzern