Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vīriešu volejbola izlase no Igaunijas pārved trīs zaudējumus

Jānis Celmiņš

Vīriešu volejbola izlase no Igaunijas pārved trīs zaudējumus
Foto: volley.ee

Latvijas vīriešu volejbola izlase šodien Tartu aizvadīja trešo no trim pārbaudes spēlēm pret Igaunijas valstsvienību, trešo dienu trīs dienu laikā piedzīvojot neveiksmi. Šodien mūsu vīri piekāpās saviem oponentiem ar rezultātu 2:3 (16:25, 20:25, 25:23, 25:17, 11:15).

Jau vēstīts, ka divas pārbaudes spēles Latvijas un Igaunijas izlases aizvadīja vakar un aizvakar, kad tikās attiecīgi Veru un Tartu. Arī šodien Baltijas valstu duelī pārāki izrādījās igauņi, taču atšķirībā no iepriekšējām divām dienām, šodien Latvijas izlase prata uzvarēt divos setos.

Ja vakar līderiem tika dota atpūta, cīņu šodien abas izlases uzsāka iespējami labākajos sastāvos. Latvijas izlases galvenais treneris Avo Kēls sākumsastāvā laukumā sūtīja Denisu Petrovu, Hermanu Egleskalnu, Atvaru Ozoliņu, Romānu Saušu, Vladislavu Blumbergu, Zigurdu Adamoviču un libero Ingaru Ivanovu.

Spēli mūsu vīri iesāka apņēmīgi, taču pirmajos divos setos cieta neveiksmes ar attiecīgi 16:25 un 20:25. Trešajā setā igauņi nedaudz apstājās, Kēls veica dažas taktiskās izmaiņas un mūsu vīri, līderu iedvesmoti, turējās drošā vadībā. Uz mirkli panāktais septiņu punktu pārsvars gan bija mānīgs. Igaunijas izlase rādīja raksturu un pietuvojās, taču pašā seta galotnē veiksme tomēr smaidīja Latvijas izlasei. Punktu setam ar uzbrukumu no ceturtās zonas pielika Latvijas izlases kapteinis Romāns Saušs – 25:23. Arī ceturtajā setā Latvijas izlase turpināja iesākto un prata apturēt igauņu ierasti stabilos spēles elementus. Ātri iegūto pārsvaru mūsu vīri noturēja līdz pat seta beigām, uzvarot tajā ar 25:17.

Viss izšķīrās piektajā setā, kuru ar punkta guvumu iesāka Hermans Egleskalns, vēlāk ļaujot savai komandai izvirzīties vadībā ar 4:1. Šajā brīdī igauņu pieprasītais pārtraukums nebija pārsteigums. Tas viņiem līdzēja un mirkli vēlāk jau neizšķirts – 6:6. Cīņas turpinājumā rezultāts auga līdzīgi līdz 10:10, taču pēcāk veiksme vairāk smaidīja igauņiem – panākums setā ar 15:11 un visā spēlē ar 3:2.

Šīs trīs spēles bija kā vēl viens gatavošanās posms Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra sešām cīņām, kuras mūsu vīri izspēlēs jau augusta beigās un septembra ievadā. EČ kvalifikācijas turnīrā vīriešu konkurencē ir septiņas apakšgrupas, un D grupā spēlējošā Latvija, Kipra, Spānija un Moldova būs vienīgās, kas vienā valstī uzreiz aizvadīs abus riņķus, turklāt vienīgās, kas spēlēs augusta beigās un septembra sākumā, pārējās grupās finālturnīra dalībniekus noskaidrojot nākamā gada janvārī.

Katras grupas uzvarētāja, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas kvalificēsies Eiropas čempionāta finālturnīram, ko vienlaicīgi uzņems Igaunija, Somija, Polija un Čehija.

Latvijas izlases sastāvs pārbaudes spēlēs Igaunijā