Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas volejbolisti jaunā trenera vadībā sāk gatavošanos Eiropas čempionāta atlasei

Agris Suveizda

Latvijas volejbolisti jaunā trenera vadībā sāk gatavošanos Eiropas čempionāta atlasei
Latvijas volejbola izlase. Foto: Artūrs Stiebriņš

Ar diviem treniņiem jaunā trenera Rainera Vasiljeva vadībā gatavošanos Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīram šodien sākusi Latvijas vīriešu izlase, pavēstījusi Latvijas Volejbola federācija.

"Varbūt pirms dažiem gadiem Latvijas volejbolistus pazinu labāk, bet komandā joprojām ir daudzi, kurus es zinu no pagātnes. Svarīgs spēlētāju izvēles aspekts bija tas, ka Latvija šovasar būs pārstāvēta arī Eiropas U-20 čempionāta finālturnīrā. Tāpēc nevarēju ņemt gluži visus, kurus man būtu gribējies redzēt komandā. Tāpat vairāki puiši vasarā spēlē pludmales volejbolu. Mums komandā ir gan jaunāki spēlētāji, gan pieredzējuši volejbolisti, kuri var atbalstīt jaunos," par spēlētāju izvēli saka jaunais Latvijas valstsvienības treneris Rainers Vasiljevs. "Pirmais plāns paredzēja strādāt ar mazāku spēlētāju skaitu, taču mums ir dažas pozīcijas, kurām ir jāpievērš lielāka uzmanība. Tāpēc mums ir vairāk kandidātu. Tāpat es vēlējos redzēt katru kandidātu, jo ir puiši, kurus neesmu redzējis ilgāku laiku."

"Spēlētājiem tika doti individuālie uzdevumi, un bija laiciņš, lai iekustētos. Tāpēc tagad jau no sākuma pirmajā nedēļā apmēram puse treniņu tiks pavadīta darbā pie fiziskās sagatavotības un puse – ar bumbām. Sagatavošanās laiks nav īss, kaut arī parasti esmu pieradis pie ilgāka. Tomēr mums ir jāadaptējas, un turpmāko treniņu darbu plānosim atbilstoši tam, kā puiši jutīsies pēc pirmās nedēļas,” par sagatavošanās perioda plāniem saka Igaunijas treneris.

"Sezona beidzās pasen. Maijā strādāju individuāli, bet pēdējam laikam jaunais treneru korpuss izveidoja treniņu programmu, lai mēs būtu gatavāki treniņnometnes sākumam,” par savu sportisko formu saka izlases pirmā tempa spēlētājs Vladislavs Blumbergs. "Vienmēr ir runas, ka laika ir maz un tūlīt ir jāspēlē, bet mēs visi jau esam gana labā formā un vairāk vai mazāk saspēlējušies no iepriekšējiem gadiem. Turklāt būs pārbaudes spēles. Jauns galvenais treneris – tas vienmēr ir interesanti un aizraujoši, kaut kādā mērā – nezināmi, jo cīņa par vietu pamatsastāvā atkal sākas no jauna. Protams, pietrūka arī komandas biedru, jo ir pagājis ilgs laiks, kopš esam redzējušies. Ļoti gaidīju šo brīdi."

Augusta pirmajā nedēļā Latvijas valstsvienība Rīgā aizvadīs divas pārbaudes spēles ar Čehiju, bet nākamajā nedēļas nogalē – ar Igauniju. Latvijas izlases galvenajam trenerim Raineram Vasiljevam izlasē palīdz Raigo Kodress, Raimonds Liniņš, statistiķis Aivis Kokins un fizioterapeiti Kristaps Blitsons, Agate Pelnēna un Monta Blumberga.
Vīriešu izlases pretinieki Eiropas meistarsacīkšu G grupā būs Slovākijas un Kosovas volejbolisti, augustā ar Kosovu tiekoties izbraukumā un ar Slovākiju – mājās.

Kvalifikācijas spēles divos riņķos savā un pretinieku laukumā notiks no 2024. gada 17. līdz 29. augustam un no 2025. gada 9. līdz 17. augustam. Finālturnīrs ar 24 valstu līdzdalību notiks četrās valstīs – Rumānijā, Somijā, Itālijā un Bulgārijā. 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas izlase grupā ar Somiju un Austriju izcīnīja piecus punktus četrās spēlēs, ierindojās otrajā vietā un finālturnīram nekvalificējās.

Latvijas izlases kandidātu saraksts:

Cēlāji – Jānis Jansons, Deniss Petrovs, Edvīns Skrūders,
pirmā tempa spēlētāji – Vladislavs Blumbergs, Jēkabs Dzenis, Gustavs Freimanis, Toms Švans,
otrā tempa spēlētāji – Atvars Ozoliņš, Patriks Pinka, Armands Rokjāns, Romāns Saušs, Kristaps Šmits, Toms Vanags,
diagonālie spēlētāji – Hermans Egleskalns, Renārs Jansons, Jānis Medenis, Kristaps Platačs,
“libero”– Kaspars Kronbergs, Dāvis Melnis.

Izmantotie resursi:
https://volejbols.lv/zina/latvijas-...