Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempioniem nopietnas problēmas ar sastāvu

Jānis Celmiņš

Latvijas čempioniem nopietnas problēmas ar sastāvu
"Biolars/Jelgava" volejbolisti
Foto: jelgavasvestnesis.lv

Latvijas čempionvienību volejbolā „Biolars/Jelgava” komandu skāris savainojumu vilnis. Skaidrs, ka šajā nedēļas nogalē gaidāmajās spēlēs komandai nevarēs palīdzēt tās ierastais libero pozīcijas spēlētājs Austris Štāls. Tāpat nav skaidrības par vēl vairāku citu spēlētāju līdzdalību šīs nedēļas nogales „Schneker” līgas spēlēs.

Sestdien un svētdien „Biolars/Jelgava” komandai paredzētas svarīgas cīņas ar diviem citiem Latvijas klubiem, attiecīgi „Daugavpils Universitāti” un „Poliurs/Ozolnieki”. Pēdējā laikā jelgavnieki spēlē arvien veiksmīgāk, trešo apli sākdami ar trim uzvarām, turklāt pagājušajā nedēļas nogalē apspēlējot arī līgas līdervienību „Parnu”. Vienīgo zaudējumu trešā apļa cīņās Jelgavas komanda piedzīvojusi pret Tallinas „Selver” komandu, atzīstot pretinieku pārākumu vien piecos setos – 2:3.

Pirms pēdējām četrām regulārā čempionāta spēlēm Jelgavas komanda turnīra tabulā ieņem ceturto vietu (41 punkts). No trešajā vietā esošās „Lāse-R/Rīga” komandas jelgavnieki atpaliek vien par trim punktiem, taču komandai uz papēžiem min TTU komanda, kuras atpalicība no jelgavniekiem ir tikai viens punkts. Neskatoties uz visu augstāk minēto, tuvākajās spēlēs viegla pastaiga jelgavniekiem nav gaidāma, jo savainojumus guvuši vairāki pamatsastāva spēlētāji. „Biolars/Jelgava” galvenais treneris Jurijs Deveikus par situāciju komandā gan runā visai noslēpumaini. „Savainots ir mūsu libero Austris Štāls, un jau pēdējā spēlē viņu veiksmīgi aizstāja Andrejs Baburovs. Tāpat savainojumi ir vēl vairākiem citiem, taču, kuriem nevēlētos stāstīt,” noslēpumains ir treneris, atzīstot vien to, ka no potītes savainojuma atguvies Mārcis Jirgensons, un nedēļas nogalē viņš, visticamāk, spēlēs.

Ar pirmo punktu „Schenker” līgā debitējis gados jaunais Matīss Gabdulļins, kuram treneris, visticamāk, dos iespēju arī šajā nedēļas nogalē. Kādā pozīcijā, pagaidām paliek noslēpums, taču tā varot nebūt viņam ierastā diagonāles pozīcija, norāda treneris.

Abas spēles šajā nedēļas nogalē Jelgavas komanda aizvadīs viesos, sestdien mērojot spēkus ar DU volejbolistiem, svētdien – „Poliurs/Ozolnieki”. Svētdienas mačs no Ozolniekiem būs vērojams arī Sportacentrs.com TV tiešraidē.