Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Ar Jūrmalas un Jēkabpils komandu dueli Baltijas volejbola līgā iesaistās Latvijas klubi

Jānis Celmiņš

Ar Jūrmalas un Jēkabpils komandu dueli Baltijas volejbola līgā iesaistās Latvijas klubi
Raimonds Vilde un Patriks Pinka. Foto: RTU Robežsardze/Jūrmala

Klāt Baltijas volejbola līgas jaunā sezona. Oficiāli tai starts tika dots jau aizvadītajā nedēļas nogalē, kamēr pirmā spēle ar Latvijas komandu dalību gaidāma sestdienas vakarā, kad Jūrmalā spēkus samēros “RTU/Robežsardze/Jūrmala” un “Jēkabpils Lūši”. Spēles sākums Jūrmalas Valsts ģimnāzijas sporta hallē plānots plkst. 18.00, tiešraide Latvijas Volejbola federācijas YouTube.com kanālā.

Baltijas līgas jaunā sezona iesākās Latvijas Superkausa izcīņas aizsegā jau aizvadītajā nedēļas nogalē. Pirmajās divās spēlēs Baltijas līgā savstarpējās cīņas aizvadīja igauņu klubi. Pie panākumiem tikušas “Selver/TalTech” un “Barrus Voru VK” vienības, kuras ar vienādu rezultātu (3:1) apspēlēja attiecīgi “Tartu Bigbank” un “Parnu VK”.

Divas Latvijas komandas tikmēr aizvadītajā nedēļas nogalē koncentrējās Superkausam. Jau vēstīts, ka “Ezerzeme”/DU volejbolisti spēles gaitā bija nonākuši iedzinējos (1:2) pret iepriekšējā gada Superkausa ieguvēju “RTU/Robežsardze/Jūrmala” vienību, taču beigās prata izraut uzvaru piecos setos – 3:2.

Valsts čempiones “Ezerzeme”/DU rindās šosezon vairs nespēlē tās iepriekšējais “libero” Artjoms Petrovs, cēlājs Edvīns Viguls un diagonāles pozīcijas spēlētājs Andris Širjakovs, kamēr komandas rindas papildinājis Ungārijas pasi ieguvušais centrālais bloķētājs Iļja Makarovs. Jūrmalas kreklā tikmēr vairs nespēlē Oļegs Klopovs, kas karjeru turpina Francijā un Jēkabs Dzenis, kas spēlētāja gaitas iemēģinās Austrijā, kā arī profesionālo spēlētāju karjeru noslēgušie Roberts Kļaviņš un bijušais komandas kapteinis Gatis Slavēns. Jūrmalas kreklu šosezon nēsās augstāk minētais Viguls.

“Jēkabpils Lūši” tikmēr plašākai publikai atrādīsies šovakar Jūrmalā. Kā sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina komandas galvenais treneris Mārcis Obrumans, tad komanda sezonai ir gatavs, taču tāpat, kā Latvijas galvaspilsētas, arī “Jēkabpils Lūši” komandas “būvniecība” turpinās. “Komandas veidošanas process ir ilgstošs un nepārtraukts,” teic jēkabpiliešu galvenais treneris Obrumans. Komanda gatavošanos sezonai sākusi jau augusta ievadā gandrīz pilnā sastāvā. Pirms sezonas komanda aizvadījusi trīs pārbaudes spēles ar Latvijas čempioniem, izcīnot divas uzvaras.

Komandu pametuši Edgars Kalnozols un Andrijs Čmirovs, bet klāt nākuši Jānis Medenis un Eduards Stieģelis. “Abi var spēlēt gan otrā tempa, gan diagonāles pozīcijās. Medenis ir visiem labi zināms, Stiģelis fiziski ir ļoti iespaidīgs, labs materiāls. Abiem patīk ātra spēle, jāstrādā. Komandā ir arī Armands Āboliņš, kurš gan pilnvērtīgi ar komandu netrenējas, pievienosies mums tikai uz spēlēm.”

Vaicāts par sezonas mērķiem, Obrumans ir īss: “Visaugstākie! Latvijā vēlamies cīnīties par titulu, Baltijas līgā skaidrs, ka gribam iekļūt labāko četriniekā, bet jāredz, kādi būs igauņi.”

Bez trim Latvijas klubiem Baltijas līgas laukumos šosezon redzēsim arī Latvijas volejbola izlases bijušā spēlētāja Austra Štāla vadīto “Amber Volley” komandu no Lietuvas, kā arī četras jau augstāk minētās Igaunijas komandas. Pamatturnīra ietvaros (līdz 18. februārim) komandas aizvadīs trīs apļu turnīru, kam sekos 1/4 finālu cīņas un “Final 4” turnīrs, kas plānots marta sākumā.

No latviešu spēlētājiem citās Baltijas līgas komandās šosezon spēlēs Toms Švans, Kārlis Uģis Ābelītis (Pērnava), Ralfs Ozoliņš (Amber Volley) un Andris Širjakovs (Tartu Bigbank).

RTU / Robežsardze / Jūrmala - Jēkabpils lūši tiešraide no plkst. 18:00:

  +1 [+] [-]

, 2023-10-07 11:09, pirms 9 mēnešiem
Vai tad raksta autors nevar precizēt, pirms raksta tekstu, ka Daugavpils komanda nebija nonākusi iedzinējos ar 1-2, bet bija vadībā pēc trijiem setiem. Kāpēc ierindas līdzjutējs to zina, bet rakstītāji pat nevar to noprecizēt. It kā sīkums, bet....

  +1 [+] [-]

, 2023-10-07 18:39, pirms 9 mēnešiem
JURIS 1978 rakstīja: Vai tad raksta autors nevar precizēt, pirms raksta tekstu, ka Daugavpils komanda nebija nonākusi iedzinējos ar 1-2, bet bija vadībā pēc trijiem setiem. Kāpēc ierindas līdzjutējs to zina, bet rakstītāji pat nevar to noprecizēt. It kā sīkums, bet....
Atvainojos. Kļūdījos. Bet visi kļūdās.

     [+] [-]

, 2023-10-07 22:52, pirms 9 mēnešiem
Paldies par atbildi! Respektēju!