Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Schenker" līgas sezona startē ar Latvijas un Igaunijas komandu dueļiem

Jānis Celmiņš

"Schenker" līgas sezona startē ar Latvijas un Igaunijas komandu dueļiem
Mārcis Jirgensons pret "Poliurs/Ozolnieki" komandas bloku
Foto: Romualds Vambuts

Šovakar ar divām spēlēm Ozolniekos un Tallinā startēs astotā „Schenker” volejbola līgas sezona. Latvijas volejbola draugi šovakar jāaicina uz Ozolniekiem, kur plānots divu Zemgales komandu derbijs – „Poliurs / Ozolnieki” pret „Biolars / Jelgava”, mača sākums pulksten 18.00.

„Šī ir astotā sezona Latvijā, bet kopā Schenker līgai - jau padsmitā sezona. Tagad redzam, ka pēc ilgstoša ieguldījuma arī mūsu atbalsts volejbolam sāk nest augļus arī Latvijā. Tas ir ļoti patīkami,” acīmredzot domājot par izlases sniegumu EČ kvalifikācijā pirms jaunās sezonas pauž SIA „DB Schenker Latvija” direktors Aivars Tauriņš. Zināma taisnība viņam ir. Runājot par „Schenker” līgas kopējo līmeni, daudzi rāda ar pirkstu, taču jāsaprot, ka visi šobrīd ārzemēs spēlējošie latvieši savas gaitas pieaugušo volejbolā sākuši tieši „Schenker” līgā (to pašu var teikt arī par igauņiem). Lielu izmaiņu līgā šajā starpsezonu periodā nav noticis un arī šosezon par vareno līgas kausu cīņas sāks 10 komandas – sešas igauņu, četras mūsu.

Tā nu sanācis, ka jau pirmajā mačā laukumā dosies abas aizvadītā gada Latvijas čempionāta finālistes – „Poliurs / Ozolnieki” un „Biolars / Jelgava”. Abas komandas sezonu sākušas ar visai līdzīgiem mērķiem – uzvara Latvijas čempionātā, Latvijas kausā, kā arī „Final four” sasniegšana Latvijas un Igaunijas apvienotajā līgā. Ozolnieku komandas rindās notikušas dažas izmaiņas, taču tās kodols palicis nemainīgs. Komandā vairs nav Aivara Siļutina (spēlē „Lāse-R / Rīga” komandā) un Mārtiņa Pļaviņa (Turcijā spēlē pludmales volejbolu), bet klāt nācis Toms Šmēdiņš, kā arī vairāki spēlētāji no Nacionālās līgas. Komandas jaunajam galvenajam trenerim Vitālijam Birjukovam radīti labi apstākļi treniņiem, lai tajos regulāri piedalītos 12 – 14 spēlētāji. Birjukovs pauž, ka ar nepacietību gaida pirmo spēli, jo pagaidām grūti spriest, uz ko komanda patiesībā spējīga. Jelgavas komandas rindās izmaiņu ir vēl mazāk. Prom Artjoms Andiļevko, klāt Andrejs Baburovs un Samuels Ativī (savainojumi gan abiem šovakar liegs spēlēt).

Mačs Ozolnieku Sporta namā šovakar sāksies pulksten 18.00.

Otra „Schenker” līgas atklāšanas dienas spēle šovakar risināsies Tallinā, kur „Schenker” līgas turīgākā komanda „Selver” tiksies ar „TTU” vienību. Abas Tallinas komandas sezonu sāk ar līdzīgu mērķi – cīņa par medaļām. Arī šī Igaunijas komandu spēle šovakar ieplānota pulksten 18.00.