Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

PČ volejbolā: Čehi pakutina nervus brazīliešiem

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

PČ volejbolā: Čehi pakutina nervus brazīliešiem
Brazīlijas izlase
Foto: fivb.com

Pasaules čempionātā volejbolā vīriešiem tuvojas izšķirošie notikumi. Vakar vakarā tika uzsākts grupu turnīra trešais posms, kurā noskaidros četras pusfinālistes. Soli pretī labāko četriniekam spērušas ASV, Serbijas, Bulgārijas un Brazīlijas komandas – pēdējie gan tikai piecos setos apspēlēja čehus.

Šī gada pasaules čempionāts volejbolā vīriešiem tiek izspēlēts pēc īpašas shēmas – vispirms bija pirmais grupu turnīrs (sešas grupas pa četrām izlasēm), pēc tam vēl viens grupu turnīrs pa trijām izlasēm sešās grupās. Tā tika atsijātas 12 no 24 komandām, kuras turpina cīņu par titulu. Tagad priekšā trešais grupu turnīrs, kurā paviršības vairs nevar atļauties. Katrā no četrām grupām ir pa trīs komandām, kas aizvadīs cīņu katra ar katru. Tikai grupu uzvarētāji tiks pusfinālā, otro vietu ieguvēji cīnīsies par 5.-8. vietu, bet trešajā vietā palikušās izlases sadalīs 9.-12. vietu.

Vakar Itālijas pilsētās Romā un Florencē izspēlēja pirmās četras trešā grupu turnīra fāzes spēles. Soli pretī pusfinālam spērusi ASV komanda, kas O grupas spēlē ar 3:0 sakāva Francijas izlasi. Pirmajos divos setos franči nespēja izrādīt nekādu pretestību, paņemot tikai 16 un 14 punktus, bet trešajā amerikāņu pārsvars bija minimāls – 25:23. Šodien amerikāņus gaida krietni smagāks mačs pret mājiniekiem itāliešiem, kuri vienīgie turnīrā vēl nav cietuši nevienu neveiksmi. P grupas pirmajā mačā tikās Serbijas un Argentīnas komandas. Favorīti šajā cīņā bija serbi un viņi arī apliecināja savu pārsvaru, uzvarot četros setos. Arī serbiem jau šodien ir iespēja tikt pusfinālā – atliek uzvarēt Krievijas izlasi.

Pie uzvaras četros setos tika arī Bulgārijas volejbolisti, kuri ļoti pārliecinoši aizvadīja grupu turnīra otro posmu (3:0 gan pret Poliju, gan Brazīliju). Šoreiz viņi Q grupas cīņā pieveica spāņus. Bulgārijas komandai arī šoreiz bija labas iespējas uzvarēt trīs setos, tomēr trešā seta izskaņā viņiem neizdevās izmantot trīs mačbumbas. Šāds pavērsiens viņus gan nesalauza un ceturtajā setā bulgāru pārsvars šaubas neradīja. Šodien šajā grupā spēlēs Spānijas un Kubas komandas.

Visbeidzot par dienas saistošāko spēli izvērtās R grupas cīņa starp pašreizējiem pasaules čempioniem brazīliešiem un šī turnīra lielākajiem pārsteiguma autoriem čehiem. Pēc uzvarēta pirmā seta brazīlieši sāka spēlēt nedaudz paviršāk, ļaujot čehiem iegūt pārsvaru otrā seta gaitā. Čehi ar šādu lomu bija itin apmierināti un seta beigās bija pietiekami aukstasinīgi, lai pārsvaru neizlaistu no rokām. Arī trešais sets aizritēja pēc līdzīga scenārija – seta vidū čehi ieguva dažu punktu pārsvaru, ko brazīliešiem neļāva atspēlēt. Nu ranga līderiem vairs nebija kur atkāpties, un cīņas raksturs mainījās. Ceturtajā setā jau Dienvidamerikas sportistiem bija pārsvars, bet piektajā setā viņu uzvara vairs nebija apšaubāma. Šodien čehiem vajadzēs atrast spēkus, lai cīnītos ar vāciešiem, bet brazīlieši ar Vāciju spēlēs trešdien.

PČ volejbolā vīriešiem (Itālija). Trešais grupu turnīrs

4.oktobra spēļu rezultāti

GrupaSpēleRezultāts
O grupaASV - Francija3:0 (25:16 25:14 25:23)
P grupaSerbija - Argentīna3:1 (25:15 21:25 25:22 25:18)
Q grupaBulgārija - Spānija3:1 (25:21 27:25 26:28 25:18)
R grupaBrazīlija - Čehija3:2 (25:20 22:25 23:25 25:21 15:8)

5.oktobra spēles

GrupaSpēle
O grupaASV - Itālija
P grupaSerbija - Krievija
Q grupaKuba - Spānija
R grupaVācija - Čehija

6.oktobra spēles

GrupaSpēle
O grupaItālija - Francija
P grupaKrievija - Argentīna
Q grupaBulgārija - Kuba
R grupaBrazīlija - Vācija

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...

     [+] [-]

, 2010-10-05 08:54, pirms 14 gadiem
Skatījos Brazīlija-Čehija. Čehi patīkami pārsteidz. Pēc divām kļūdām uzņemšanā 5-tā seta sākuma, gan salūza.