Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Kaprioti: "Spēlētājas cīnījās par katru punktu, it kā rezultāts būtu 23:23, tā ir pareizā attieksme"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Kaprioti: "Spēlētājas cīnījās par katru punktu, it kā rezultāts būtu 23:23, tā ir pareizā attieksme"
Foto: Latvijas Volejbola federācija.

Pēc Latvijas zaudējuma Eiropas U-22 meistarsacīkšu finālturnīra otrajā spēlē vienām no pasaules ranga līderēm turcietēm izlases treneris Daniēle Mario Kaprioti izteicās, ka meitenes cīnījušās par katru punktu un ka šodien bija grūti atkārtot iepriekšējās dienas labo spēli pret itālietēm.

Iepriekš informējām, ka otrdien Latvija trijos setos ar 0-3 (13:25, 11:25, 11:25) atzina spēcīgās Turcijas pārākumu. “Šis mačs bija ļoti grūts, jo turcietes ir ļoti ātras. Diemžēl mēs šodien servējām ne tik labi kā vakar. Mēs cīnījāmies par katru punktu, it kā rezultāts būtu 23:23. Tā ir pareizā attieksme, un varam būt lepni par to. Savukārt Turcija spēlēja lieliski,” pēc spēles teica Latvijas U-22 valstsvienības galvenais treneris Daniēle Mario Kaprioti.

“Vakar lielākā daļa meiteņu nevarēja uzreiz iemigt. To neļāva adrenalīns. Un vakar mēs spēlējām patiešām labi un iztērējām daudz emociju. Šodien to pašu atkārtot bija grūtāk, un tas ir normāli.”

“Mūsu komandā jaunākas spēlētājas spēlē vairāk nekā Ukrainai. Tā ir fiziski spēcīga komanda ar labu bloku un labi spēlē pēc augstajām piespēlēm. Mums jāspēlē tā, kā esam to darījuši visu sezonu, piesedzot uzbrucējas pēc bloka un droši cīnoties. Ja tas izdosies, tas būs labs mačs,” par nākamajām pretiniecēm saka Itālijas speciālists.

“Mēs labi nospēlējām servju uzņemšanā, jo turcietes tiešām lielu uzsvaru lika uz servi un viņām bija spēcīgas serves. Protams, viņām ir sakārtotāka bloka un aizsardzības sistēma nekā mums, bet pēc serves uzņemšanas, man liekas, nospēlējām diezgan labi. Varējām labāk servēt, jo serves šodien nebija mūsu stiprākais ierocis. Kopumā, ņemot vērā, kāda kalibra komanda ir pretinieces, es tiešām lepojos ar meitenēm,” pēc spēles teica Latvijas izlases pirmā tempa spēlētāja Junora Vagele.

“Man ļoti patika turciešu spēles ātrums, patika, ka tad, ja viņām radās problēmas pēc mūsu serves, viņas zināja, kā šīs situācijas risināt, apstrādāt neērtās bumbas. Viņām laukumā bija arī Turcijas virslīgas spēlētājas, un redzēt, kā viņas risina dažādas spēles situācijas un kāda ir viņu domāšana, bija tiešām iespaidīgi,” atzīst Vagele.

“Šodien varbūt emocijas nedaudz ietekmēja tas, ka nepadevās serve, taču arī rīt spēlē ar Ukrainu mums laukumā jādodas ar tādām pašām emocijām kā pirmajās divās spēlēs. Jāiet uz pilnu klapi,” par rītdienas spēli saka Junora.

Izmantotie resursi:
Home - Volejbols

     [+] [-]

, 2024-07-03 08:34, aizvakar
Smieklīgi! Tos dažus punktus dabūja, jo pretnieces kļūdījās servējot! Uz pilnu klapi iet uz grunti!!!

     [+] [-]

, 2024-07-03 08:54, aizvakar
Ar jauno treneri progress 0. Trenera panākumus mēra pēc rezultātiem, nevis tikai pēc jaukām pēc spēles bildēm.

     [+] [-]

, 2024-07-03 09:20, aizvakar
Tik paviršu spēli un primitīvas kļūdas sen nebija nācies redzēt. Un man ir jautājums, kāpēc treneriem u.c. ir ļauts visu laiku "grābstīties" ap spēlētājām, tas tā kā tagad LV ir norma?

     [+] [-]

, 2024-07-03 09:30, aizvakar
Nevienam neinteresē kā Tu spēlē,ja Tu zaudē,Tu zaudē un tas ir rezultāts!attieksme var būt kāda grib,ja nav uzlabojumu spēlē un fiziskajā rezultātu nebūs.Itālis tikai skaisti runā un tas arī viss.Iedzīvojies pārāk labi šeit,saprot,ka ar gudru runāšanu un neko nedarīšanu var nopelnīt piķi un rezultātu neviens neprasa.Itālijā jau ar sūdainu mietu būtu izmests no izlases,ja 3 gadu laikā nebūtu saskatāmu rezultātu

     [+] [-]

, 2024-07-03 14:59, aizvakar
Baigie gudrīši te atradušies. Riktīgā latviešiem raksturīgā stilā - "noriet "visu un visus, cik vien iespējams.

     [+] [-]

, 2024-07-03 15:02, aizvakar
Experts3 izklausies pēc baigi apbižotā, laikam esi neizdevies treneris.😉

     [+] [-]

, 2024-07-03 15:14, aizvakar
Nē, Laimiņš neuzminēji , bet vari sākt saukt plusus, ja vispār esi lietas kursā par notiekošo,aiziet....

     [+] [-]

, 2024-07-03 15:23, aizvakar
Experts3, ā, nu tad nepiepildītais sapnis, būt par treneri ...😂

     [+] [-]

, 2024-07-03 15:31, aizvakar
Arī nē BET, ja sola ko labāku, tad arī gribas redzēt kādu progresu un izmaiņas uz labu. Bet varbūt brilles par švakām....jo neredzu

     [+] [-]

, 2024-07-04 11:19, vakar
ja experts vai experte tādi būtu, tad bez brillēm zinātu, ka

- Turcija un Itālija ir top 2 pasaulē un Latvija nav pat top 15
- zinātu, ka Turcija un Itālijas meitenes jau spelē šo valstu A līgās
- zinātu, ka šis ir u-22 čempionāts, bet mums pusei komandas pat 19 gadu vēl nav
- zinātu, ka plus mīnus šādā sastāvā šīm meitenēm tas bija pirmais turnīrs
- normāls eksperts noteikti teiktu - pagaidām, ko meitenes rādīs pēc gadiem diviem, kad viņām būs 20 -21. Lai gan šim ekspertam laikam ir svarīgāk visus nolamāt šodien