Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Vīriešu izlase devusies uz Dāniju

Jānis Celmiņš

Vīriešu izlase devusies uz Dāniju
Raimonds Vilde sarunā ar Ansi Medeni
Foto: facebook.com/LatvijasIzlase

Latvijas Vīriešu izlase galvenā trenera Raimonda Vildes vadībā, šorīt devusies uz Dāniju, kur aizvadīs trīs pārbaudes spēles ar Dānijas izlasi, bet vēlāk dosies uz Grieķiju, kur gaidāmas vēl trīs spēles ar Grieķijas valstsvienību.

Uz Dāniju izlase devusies 10 spēlētāju sastāvā - Ansis Medenis, Aivars Petruševics, Romāns Saušs, Toms Vanags, Aleksandrs Kudrjašovs, Viktors Koržeņevičs, Jānis Liepiņš, Pēteris Aukmanis, Ingars Ivanovs, Artis Caics, bet 7.maijā uz spēlēm Grieķijā izlasei pievienosies Deniss Petrovs un Hermans Egleskalns, kas pabeiguši sezonu Francijā.

Izlases vadība cer, ka 7.maijā izlasei varēs pievienoties arī Lauris Iecelnieks, kurš noslēdzis sezonu Baltkrievijā, kā arī gaidām, kad sezona noslēgsies Reinim Pekmanim Beļģijā, kur šobrīd vēl aizrit finālsērija.

Pirms došanās uz pārbaudes spēlēm izlases galvenais treneris Raimonds Vilde izteicās atzinīgi par spēlētāju darbu treniņos: "Šobrīd gan vēl izskatāmies nedaudz pasmagi, bet tas ir normāli, jo bija svarīgi atgriezt spēlētājiem fizisko kondīciju optimālā līmenī. Pa lielam es esmu apmierināts kā čaļi izskatās treniņos un domāju, ka uz spēlēm viņi vēl vairāk atraisīsies un pazudīs stīvums, kas šobrīd ir jūtams pēc fiziskajiem treniņiem."

"Uzskatu, ka sešas pārbaudes spēles pirms oficiālajām spēlēm būs pietiekami, lai saprastu katra spēlētāja varēšanu un atrastu pamatsastāvu. Man uz doto brīdi ir izdomāts pamatsastāvs, bet pārbaudes spēlēs skatīšos, kā tas strādās realitātē. Ja kāds no iedomātajiem spēlētājiem nerādīs to spēli, kādu es no viņa gaidu, tad meklēšu variantus, ko likt vietā, lai nezaudētu kopējo spēli, " atzīmēja Vilde.

Treneris norādīja, ka Grieķijā plānots, ka izlase būs 12 spēlētāju sastāvā, tādēļ, iespējams, ka pēc Dānijas kādam no spēlētājiem vajadzēs doties uz Rīgu.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru uzsāks no 2.kārtas, kur pretinieces būs Polijas un Slovēnijas izlases, kā arī pirmās kvalifikācijas kārtas (Maķedonija, Zviedrija, Azerbaidžāna vai Gruzija) uzvarētājs. Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra 2.kārtas pirmais grupas turnīrs tiks aizvadīts 2014.gada 16-18.maijā Polijā, otrais grupas turnīrs no 23-25.maijam Slovēnijā.

Izmantotie resursi:
Latvijas Volejbola Federācija