Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2668, Did:0, useCase: 3

"Zemgale" ar Spruktu un Grundmani ierindā

Jānis Matulis
Jānis Matulis

"Zemgale" ar Spruktu un Grundmani ierindā
Valerijs Kuļibaba pērn ļoti solīdi vadīja arī Latvijas izlasi
Foto: Ruslans Antropovs, HK Zemgale/LLU

29. jūlijā pirmo treniņu pēc vasaras atpūtas aizvadīja ne tikai “Kurbads”, bet arī Jelgavas “Zemgale/LLU”. Kad mēģinu jelgavnieku galveno treneri Valeriju Kuļibabu pārsteigt ar sev zināmo informāciju, ka uz ledus bijuši tikai 18 spēlētāji, Kuļibaba sev raksturīgi optimistiski atsmej: “Nē, bija 18 spēlētāji un vēl divi vārtsargi. Man liekas, ka gana daudz.”

Pēc sudraba aizpērn, kad Kuļibabas puikas pusfinālā apstādināja it kā daudz štengrāko “Mogo”, pērn pilnīgi pamatoti no nemiera cēlājiem “Zemgales” tika gaidīts jauns uzrāviens. Iznāca 0-4 pusfinālā pret “Kurbadu”. “Sarūgtināums pat nebija tik daudz par zaudējumiem kā tādiem, bet veidu un stilu, kā zaudējām ar 0:4, 0:3, 1:2 un 0:5”, bilst Kuļibaba. Skaidrs, ka tas nepatika ne tikai pašiem spēlētājiem, bet arī kluba saimniekeim.

Kāda būs jaunā sezona? Zinot migrāciju “Zemgales” nometnē, viens otrs jau jelgavniekus ierakstījis otrajā kvartetā pēc “Mogo”, “Kurbada”, “Liepājas” un “Olimp.” Kuri spēlētāji tad šogad vairs nevilks mugurā “Zemgales” formu? Par divu labu uzbrucēju - Artūra Homjakova pārēju uz “Mogo” un Māra Mieža atgriešanos Liepājā jau rakstīts. Pērn ASV un Kanādā kopā spēlēja 80 (!) dažādas meistarības un kvalifikācijas Latvijas hokejistu, no Jelgavas šogad vismaz divi iecerējuši atkal vai no jauna doties uz ASV. Tie ir gana talantīgais uzbrucējs Ēriks Žohovs (1997), kuram aizpērn bija problēmas ar studijām un spēlēšanu NCAA, kā arī pērn Latvijas klubu izlasēs sevi labi apliecinājušais aizsargs Kristaps Jākobsons (1996).

Par dažiem citiem Kuļibabam ir neko daudz neizsakošs komentārs: “Aizsargs Rinalds Rosinskis acīmredzot beidz spēlēt hokeju, tāpat nekas konkrēts nav zināms par Matīsu Gelaži, viņš netiek galā pats ar savām vēlmēm. Šobrīd komandā nav arī baltkrievu leģionāra Ivana Ribčika. Tāpat arī Ērika Ozollapas un Rūdolfa Prūša, kurš arī svārstās – spēlēt vai beigt. Toties vienu savu ilggadējo uzbrucēju esam komandējuši ļoti tālu – uz Ķīnu – Artjoms Ogorodņikovs tur sācis strādāt par bērnu treneri.”

Bet nu laikam jāuzskaita tie, kas palikuši uzticīgi “Zemgalei”. Tie ir abi vātsargi – Reinis Petkus un Rihards Cimermanis, treniņos iesaistot arī jauniņo Ņikitu Montvīdu (2001). Aizsargi – Krišs Grundmanis, Aleksejs Popovs, Mārtiņš Mežulis, kā arī 16 gadus vecais puisis no “Zemgales-2” - Daniels Goršanovs. Visticamāk, ka komandā būšot pērn spēlējušais leģionārs no Krievijas – Danils Dolguškins. Ir noslēgts līgums arī ar amerikāņu aizsargu Prestonu Emesu (1996) – Arizonas universitātes beidzēju, kurš pērn spēlējis Zviedrijas 3. līgā (1. division), bet Jelgavā Prestons būšot tikai augusta vidū. Komandā būšot vēl daži ārzemnieki, arī aizsargs no Čehijas, kuram pārbaudes laika līgums.
Uzbrukumā robu nav tik daudz. Ierindā Rustams Begovs, Vladislavs Adeļsons, Juliāns Misjus, Ričards Bernhards, Valentīns Feoktistovs, Raivis Kurņigins, ar komandu trenējas pērn vairākās valstīs uzspēlējušais Kristers Bormans, no “Zemgales-2” - Marks Mezšargs, pamēģināt hokeju gribot Jānis Ričards Kārkliņš (2000), no Kicbiēlas (Alpu līgas), atgriezies Gatis Sprukts (15+24), tā kā OHL šogad atkal būs divi Sprukti. Vismaz pagaidām nebūs uzbrucēja Kristapa Millera, kurš pērn izvēlējās nevis spēlēt Latvijas čempionāta “play-off”, bet Latvijas studentu izlases sastāvā piedalīties Univerisādē Krasnojarskā.

Tādi pagaidām jaunumi no Jelgavas. Jā, par jelgavnieku kļuvis arī bijušais Latvijas jauniešu un junioru izlašu vārtsargs Dmitrijs Žabotinskis (1980), kurš būs galvenais treneris U-17 komandā, JAHL komandā tāpat kā pērn galvenais – Igors Ļebedevs, kurš palīdzēs arī Kuļibabam lielajā komandā. “Jā, jā, trīs bijušie “Liepājas metalurga” kadri atkal ir kopā,” smej Kuļibaba. “Mums saskan. Gribam Jelgavā veidot stabilu kluba piramīdu, attīstīt jaunos spēlētājus, lai viņi ir noderīgi Latvijas hokeja pasaulē.” Lai zemgaliešiem veicas!

     [+] [-]

, 2019-07-31 12:05, pirms 5 gadiem
Maza neprecizitāte- JAHL treneri pērn bija Ogordņikovs ar Vauļinu, nevis Ļebedevs. Ļebedevs bija U15

  +1 [+] [-]

, 2019-07-31 13:28, pirms 5 gadiem
Izskatās, ka LČ atkal atgriezušies leģionāru laiki. Ja līdz šim šur un tur bija pa kādam vienam, tad šosezon jau būs lielā skaitā.
restorāni Rīgā - saņem atlaides