Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource542), Fid:2667, Did:0, useCase: 3

Video: Staģis par trīssoli, ledus laikmetu Rīgā, augstlēcēju Vējoni un bedri vieglatlētikā

Andris Liepa
Andris Liepa
Latvijas vieglatlētikas statistiķi Andri Staģi draugi sauc arī par... Krišjāni Baronu. Kurš vairāk par pusgadsimtu vāc un apkopo Latvijas vieglatlētu rezultātus. Darbs ļoti piņķerīgs, taču Andrim tuvs. Pats bijis Latvijas izlasē kā vesera un diska metējs, trīssoļlēcējs, tāllēcējs un desmitcīņnieks. Un viņam sāp sirds par... bedri Latvijas vieglatlētikā. Ja pirmie numuri katrā disciplīnā vēl ir daudz maz līmenī, tad labākā desmitnieka beigās mūsu vieglatlētika spērusi lielu soli atpakaļ. Tā vienā no vieglatlētikas pamatdisciplīnām - augstlēkšanā - šajā sezonā Latvijā tikai četri jaunekļi lēkuši augstāk par diviem metriem. Pirms 40 gadiem (1977) tādu bijis 20... Un šāda situācija ir gandrīz lielākajā daļā vieglatlētikas disciplīnu. Jo Rīgā, kas agrāk vienmēr bijusi mūsu vieglatlētikas citadele, nav stadionu, kur sacensties un kur normāli trenēties. 26 gadus dzīvojot neatkarīgā valstī. Vai jaunajai Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidentei Inetai Radevičai izdosies situāciju mainīt?

Latvijas vieglatlētikas 120 gadadienā pozitīvais ir tas, ka dienasgaismu ieraudzījusi grāmata "Latvijas vieglatlētikas vēsture, 1944-1991", kas "Jumavas" izdevniecībā pagājušajā nedēļā bijusi otrā pieprasītākā prece... Uz 700 lpp.

Sarunas garums: 56 minūtes.
Vērtējums: +1
restorāni Rīgā - saņem atlaides