Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1668, Did:0, useCase: 3

25. maijā notiks preses konference par sacensībām "Rīgas Kausi"

LVS
LVS

Pirmdien, 25.maijā, plkst. 13.00 Daugavas stadiona konferenču zālē (2. stāvā) notiks preses konference par starptautiskajām sacensībām vieglatlētikā „Rīgas Kausi”, kas 28.maijā plkst.18:00 ar atklāšanu sāksies Daugavas stadionā.

Preses konferencē piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents Guntis Zālītis, sacensību direktors Mārtiņš Začests, "Sportland" tirdzniecības un mārketinga vadītājs Sandijs Pinkulis, kā arī šķēpmetēja Sinta Ozoliņa.

Preses konferencē tiks paziņoti, kuri Latvijas labākie atlēti piedalīsies sacensībās. Kā zināms, sacensības guvušas atpazīstamību arī starptautiskā arēnā. Šogad sacensībās piedalīsies vairāki pasaules līmeņa sportisti, kuri Rīgā sacentīsies pirmo reizi. Konferencē tiks atklāti šo un arī citu ārzemju sportistu vārdi, kuri sastādīs konkurenci mūsu vieglatlētiem. Spraiga cīņa notiks sešās “Rīgas kausu” disciplīnās - šķēpa mešanā sievietēm un vīriešiem, 200m skrējienā un tāllēkšanā sievietēm, kā arī lodes grūšanā un tāllēkšanā vīriešiem. Papildus šīm disciplīnām sportisti cīnīsies arī “Promo” disciplīnās.

Šobrīd savu dalību sacensībās apstiprinājuši vieglatlēti no 29 valstīm. Sacensību organizatori ir pārliecināti, ka šogad sacensības būs ne tikai kvalitatīvas, bet arī eksotiskas.

Pēc preses konferences stadionā notiks sacensību iesildīšanas pasākums „Zvaigzne trenē zvaigzni!”. Latvijas labākie vieglatlēti atklātā treniņā palīdzēs apgūt savas sporta disciplīnas pamatus sabiedrībā zināmām personām - Aleksandram Sokolovam, Agnesei Kleinai, Annai Lieckalniņai, Laurim Dzelzītim, Edgaram Ludānam un Denisam Paškevičam.

Lūgums mediju pārstāvjiem pieteikties akreditācijai līdz 24.maijam (e-pasts: ieva.blusina@lat-athletics.lv, tālrunis: 26421115), lai pēc preses konferences saņemtu akreditācijas kartes.

Sacensības rīko Rīgas dome un Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību, kā arī ar veikalu tīkla “Sportland”, zīmola "NIKE", “Tallink”, “Vichy”, radio “Pieci.lv” un “Latvijas Avīzes” atbalstu.

Aktuālie jaunumi un informācija par dalībniekiem, starta sarakstiem, sacensību rezultātiem pieejama sacensību mājaslapā Rīgas kausi, kā arī sacensību sociālo mediju kontos twitter.com/rigaskausi un facebook.com/rigaskausi.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Bļusina
ieva.blusina@lat-athletics.lv