Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1668, Did:0, useCase: 3

Norisināsies starptautiskās vieglatlētikas sacensības “Rīgas Kausi”

LVS
LVS

Norisināsies starptautiskās vieglatlētikas sacensības “Rīgas Kausi”
Aiga Grabuste
Foto: Z.Zālmanis

28. maijā plkst. 18.00 Daugavas stadionā notiks Latvijā vērienīgākās starptautiskās vieglatlētikas sacensības “Rīgas Kausi”, kurās piedalīsies labākie Latvijas atlēti, kā arī ārzemju sportisti.

Spraiga cīņa notiks sešās “Rīgas kausu” disciplīnās - šķēpa mešanā sievietēm un vīriešiem, 200m skrējienā un tāllēkšanā sievietēm, kā arī lodes grūšanā un tāllēkšanā vīriešiem. Papildus šīm disciplīnām sportisti cīnīsies arī “Promo” disciplīnās.

Kopumā sacensības notiks 15 vieglatlētikas disciplīnās. Uzvarētāji visās disciplīnās tiks apbalvoti ar naudas balvām. Pieci sacensību uzvarētāji ar augstvērtīgāko rezultātu, ko noteiks pēc vieglatlētikas disciplīnu salīdzinošajām punktu tabulām, saņems naudas balvas.

Šobrīd savu dalību sacensībās apstiprinājuši vieglatlēti no 29 valstīm un 18 Latvijas sportisti. Īpaši liela atsaucību šogad izpelnījusies tāllēkšanas disciplīna, kurā piedalīsies arī Latvijas labākie tāllēcēji – Aiga Grabuste un Elvijs Misāns.

Sacensību ietvaros šogad paredzēts arī Paraolimpiskais 100m skrējiens neredzīgiem sportistiem ar pavadoni un vājredzīgiem sportistiem, kā arī 4x200m stafetes skrējiens Rīgas skolēniem. Arī šogad sacensības atklās nu jau tradicionālais vieglatlētikas zvaigžņu bērnu skrējiens.

Sacensības rīko Rīgas dome un Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību, kā arī ar veikalu tīkla “Sportland”, zīmola "NIKE", "Tallink”, “Vichy”, radio “Pieci.lv” un “Latvijas Avīzes” atbalstu.

Aktuālie jaunumi un informācija par dalībniekiem, starta sarakstiem, sacensību rezultātiem pieejama sacensību mājaslapā Rīgas kausi, kā arī sacensību sociālo mediju kontos twitter.com/rigaskausi un facebook.com/rigaskausi

Informāciju sagatavoja:
Ieva Bļusina
ieva.blusina@lat-athletics.lv
+371 26421115
Rīgas kausi