Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Enisa nepiedalīsies pasaules čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Enisa nepiedalīsies pasaules čempionātā
Džesika Enisa ar "Laureus" balvu
Foto: AFP / Scanpix

Londonas olimpisko spēļu septiņcīņas čempione Džesika Enisa pēc ilgāka pārtraukuma atgriezusies sacensību apritē, tomēr veselības problēmu dēļ viņa nav gatava startēt Maskavas pasaules čempionātā, kas sāksies 10. augustā.

Enisa bija izlaidusi lielāko daļu no vasaras sacensībām dēļ problēmām ar potīti un papēdi. Pirms nedēļas viņa atzinās, ka ahileja cīpsla joprojām sagādā sāpes un nedosies uz Maskavas pasaules čempionātu, ja neuzskatīs, ka var uzvarēt.

"Esmu priecīga, ka nesen varēju piedalīties sacensībās Londonā, līdz ar to guvu priekšstatu, kādā stadijā esmu: tas noteikti nav tur, kur es gribētu būt - attiecībā uz sāpēm un sportisko formu", tagad saka izcilā britu sportiste.

Šobrīd viņas cīņa par pasaules čempionātu ir beigusies. "Līdz šim centos paciest sāpes, lai varētu trenēties un uzvarēt Maskavā, tāpēc nevarēju veltīt uzmanību traumas sadziedēšanai," atzīst septiņcīņas čempione. "Tagad pienācis laiks pārtraukt dzīties pēc sportiskās formas, turpinājumā jācenšas izārstēties. Ja teiktu, ka esmu iztukšota, tas būtu maigi sacīts. Neviens sportists nevēlas laist garām iespēju piedalīties lielajos čempionātā, kas nenotiek tik bieži."

2013. gada planētas meistarsacīkstēs nestartēs arī Londonas olimpiādes septiņcīņas pārējās medaļnieces - vāciete Lili Švarckopfa atveseļojas pēc smagas traumas, bet krieviete Tatjana Černova savainojumu guva pavisam nesen.

Kā zināms, Enisa izcīnīja zelta medaļu Londonas olimpiskajās spēlēs un 2012. gadā tika atzīta par pasaules labāko sportisti ("Laureus" versijā). Pirms tam viņa bija arī pasaules vicečempione (2011) un pasaules čempione (2009).

Izmantotie resursi:
britishathletics.org.uk

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-31 16:50, pirms 11 gadiem
Tad jau Laurai nedaudz labākas izredzes pacīnīties par labākajām vietām, bet vienalga tas vairs nebūs tas, jo izcīnot augstu vietu, startējot visām labākajām, tomēr ir daudz lielāks gandarījums par paveikto... tas arī parādītu patieso spēku samēru...

  +4 [+] [-]

, 2013-07-31 17:54, pirms 11 gadiem
Septiņcīņas sacensības solas būt ļoti interesantas. Ar iespējamu patīkamu iznākumu.

  +1 [+] [-]

, 2013-07-31 18:22, pirms 11 gadiem
Mumins rakstīja: Septiņcīņas sacensības solas būt ļoti interesantas. Ar iespējamu patīkamu iznākumu.
turu īkšķi

     [+] [-]

, 2013-07-31 19:28, pirms 11 gadiem
RobisK rakstīja: visai pamatotas ir aizdomas par dopingu, tāpēc arī izlaidīs sacensības
m*ļķis

  +1 [+] [-]

, 2013-07-31 20:30, pirms 11 gadiem
Nez, var jau būt, ka kādas pa kluso briest tieši čempionātam, bet izskatās, ka ar 6500p Maskavā varēs paņemt ja ne zeltu, tad medaļu noteikti.

     [+] [-]

, 2013-07-31 21:08, pirms 11 gadiem
elements rakstīja: Nez, var jau būt, ka kādas pa kluso briest tieši čempionātam, bet izskatās, ka ar 6500p Maskavā varēs paņemt ja ne zeltu, tad medaļu noteikti.
Gan jau, ka briest gan. Kaut kā pārāk nenopietni tie rezultāti pagaidām, ja salīdzina ar pērno sezonu. Pagājšsezon 9 gabalas pāri 6500, šogad pagaidām tikai divas.