Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Rumbenieks un Saulgriezis desmitniekā sacensībās Vācijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rumbenieks un Saulgriezis desmitniekā sacensībās Vācijā
Arnis Rumbnieks. Foto: LVS.

Abi vadošie Latvijas soļotāji apsteiguši vairāki nekā pusi konkurentu un iekļuvuši desmitniekā Vācijā notikušajās 20km soļošanas sacensībās, olimpietim Rumbeniekam iegūstot 9. vietu, bet Saulgriezim noslēdzot desmitnieku.

Sestdien Citavā (Vācija) notika starptautiskās soļotāju sacensības “Lusation International Race-Walking Meeting”. Tajās 20 km distancē startēja arī abi vadošie Latvijas soļotāji.

Latvijas čempionātā šogad uzvarējušais un pasaules čempionātā startējušais valmierietis Rumbenieks distanci veica 1.25:53 un ierindojās devītajā vietā 22 dalībnieku konkurencē. Tā ir piektā reize karjerā, kad uz savām ceturtajām olimpiskajām spēlēm pretendējošais trenera Aivara Rumbenieka dēls un audzēknis šo distanci veica ātrāk par 1:26.

Kā desmitais ar savu šosezon labāko rezultātu 1.26:16 finišēja Raivo Saulgriezis. Uzvarēja Izāks Palma (Meksika) – 1.21:18, kurš par 21 sekundi apsteidza Poliju pārstāvošo Maheru Benhlimu, bet vēl trīs sekundes lēnāks bija trijnieku noslēdzošais četrkārtējais Slovākijas čempions Dominiks Černijs, kurš šogad pasaules čempionātā Ungārijā šajā distancē ieņēma 34. vietu, divas vietas aiz Rumbnieka.

Izmantotie resursi:
https://worldathletics.org/competit...