Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Lasmane sasniedz 13. labāko rezultātu šosezon pasaulē, Vaičule trešā Francijā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Lasmane sasniedz 13. labāko rezultātu šosezon pasaulē, Vaičule trešā Francijā
Rūta Kate Lasmane. Foto: LVS.

LETA. Latvijas trīssoļlēcēja Rūta Kate Lasmane sestdien Sakramento Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta priekšsacīkstēs uzvarēja ar rezultātu 14,07 metri, bet Gunta Vaičule sacensībās Francijā izcīnījusi trešo vietu 400 metru skrējienā, ziņo Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Šajās sacensībās katram sportistam tika doti tikai trīs mēģinājumi, Lasmanei pirmajā lēcienā fiksējot rezultātu 13,88 metri, bet otrajā aizlecot 14,07 metrus un no trešā mēģinājuma atsakoties.

Otro vietu ar rezultātu 13,96 metri ieņēma Akelija Smita.

Lasmanes rezultāts šobrīd ir dalīts 13. labākais rezultāts šosezon pasaulē.

Otra Latvijas trīssoļlēcēja Ieva Turķe ar ceļavēju 2,3 metri sekundē aizlēca 12,91 metrus un ierindojās 21.vietā.

Kristīne Blaževiča 100 metrus ar barjerām veica 14,17 sekundēs, ieņemot 42.vietu, un sestdien augstlēkšanā ar 1,67 metriem ierindojās 38.vietā. Augstlēkšanā startēja arī Elīza Marija Kraule, kurai tika 27.vieta ar rezultātu 1,72 metri.

NCAA pirmā diviziona čempionātā Ostinā no 7. līdz 10.jūnijam dalību jau trešo reizi nodrošinājusi Blaževiča septiņcīņā un Lasmane trīssoļlēkšanā.

2021.gadā Blaževičai tika bronzas medaļa, bet Lasmane bija piektā. Pērn Lasmane izcīnīja bronzas medaļu, bet Blaževiča septiņcīņā ierindojās 21.vietā.

Tikmēr sacensībās Francijā trešo vietu 400 metru skrējienā izcīnīja Gunta Vaičule, kura finišēja 52,43 sekundēs, kas viņai ir šopavasar labākais rezultāts šajā distancē.

Uzvaru ar finišu 50,60 sekundēs izcīnīja Kubas olimpiete Roksana Gomesa, bet otrā, finišējot 52,33 sekundēs, bija olimpiskā čempione jauktajā stafetē Justīna Sventija-Ersetica.

Izmantotie resursi:
LETA