Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Mūze startēs Dimanta līgā Cīrihē

Jānis Pārums

Mūze startēs Dimanta līgā Cīrihē
Līna Mūze
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas šķēpmetēja Līna Mūze rītvakar piedalīsies IAAF Dimanta līgas priekšpēdējā posmā, kas norisināsies Šveices pilsētā Cīrihē, vēsta sacensību organizatori. Sacensības šķēpmešanā sievietēs sāksies plkst. 21:10 pēc Latvijas laika.

Mūze šosezon Latvijas čempionātā sasniedza personisko rekordu, raidot šķēpu 61.97 metrus tālu, kas starp Cīrihes sacensību dalībniecēm ierindo viņu astotajā vietā starp deviņām dalībniecēm. Tikai par centimetru tuvāk metusi zviedriete Sofija Flinka (61.96).

Cīrihē startēs piecas no sešām pasaules čempionāta labākajām šķēpmetējām (nepiedalīsies vien vicečempione, austrāliete Kimberlija Mikla) – gan čempione Kristīna Obergfella, gan sezonas līdere un bronzas medaļniece Marija Abakumova, gan Linda Stāla, Ketrīna Mičela un Sanete Viljoena.

Jāpiebilst, ka nupat Abakumova uzlaboja sev piederošo sezonas rekordu līdz 69.75 metriem, turklāt divos startos pēc pasaules čempionāta pārspējusi čempioni Obergfellu. Vai tas izdosies arī Cīrihē?

100 metru distancē startēs vieglatlētikas spožākā zvaigzne Useins Bolts, kuram konkurenci sastādīs pa trim tautiešiem (Nikels Ašmīds, Kemars Beilijs Kols un Nesta Kārters) un amerikāņiem (Džastins Getlins, Maikls Rodžers un Volters Dikss), kā arī brits Adams Džemili un francūzis Džimijs Viko.

Tāpat Cīrihē startēs tādi zināmi vieglatlēti kā jaunais pasaules čempions augstlēkšanā Bogdans Bondarenko, titulētā Jamaikas sprintere Šellija Anna Fraizere Praisa, 400 metru skrējēji Kirani Džeimss un Lašons Merits, barjersprinteri – pasaules rekordists Erīss Merits, pasaules čempions Deivids Olivers un citi.

Pilns dalībnieku saraksts pieejams šeit: Weltklasse Zürich, Timetable and Startlists 2013

  +1 [+] [-]

, 2013-08-28 19:50, pirms 11 gadiem
Kur raksts par Dmitrija Jurkeviča 5000m sasniegto 13:43,09 kas sāk apdraudēt ar bārdu esošo LR 13:34,2/1971 GADĀ.Uzvara Palameikai 59,59m,6 vieta Sirmajam 78,60,Misāns 3 vieta 7,69cm