Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Jeļizarova: "Ļoti ceru tikt labāko sešiniekā"

Jeļizarova: "Ļoti ceru tikt labāko sešiniekā"
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Atbilstoši sezonas rangam Latvijas 3000 metru kavēkļu distances skrējējai Poļinai Jeļizarovai šodien atradās vieta sacensību finālā parīt. Pareizāk būtu teikt, ka viņa to pati nopelnīja, taču tā ir tikai puse no uzdevuma.

Skrējiena sākumā Poļina turējās grupas viducī, bet tā četrinieka tuvumā, kas katrā no pusfināliem nodrošināja vietu finālā pa taisno. Vēl gan septiņas sportistes varēja cerēt uz vietu finālā pēc divām dienām ar labākajiem rezultātiem, taču Jeļizarovai tas nebija vajadzīgs, jo skrējiena beigās četru skrējēju grupiņā viņa izrādījās pārāka cīņā par otro vietu.

„Nevarētu teikt, ka skrējiens bija viegls. Visi grūstījās cīņā par labāku vietu, tāpēc nedaudz traucēja arī pārējās skrējējas. No sākuma nelīdu burzmā skrējiena priekšgalā, bet beigās veicu kāpinājumu. Centos neatlaist konkurentes par tālu un turēties tā, lai varētu kāpināt tempu un nodrošināt vietu finālā četru labāko vidū. Galvenais bija kvalificēties pamatsacensībām, taču rezultāts (9:39,92. – D.Ā.) mani arī apmierina.”

Vaicāta par to, vai redzējusi, kāpēc izstājās viena no favorītēm spāniete Marta Domingesa, Poļina atbildēja, ka „kad skrienu, es neskatos uz citām skrējējām. Tomēr manis dēļ tas nebija.”

Pēc divām dienām fināls, un nāksies skriet divreiz 3000 metrus ar kavēkļiem trijās dienās. „Domāju, ka esmu jau pieradusi. Man bija starts Latvijā (Valmierā. – D.Ā.), un pēc trijām dienām skrēju atkal. Tāpēc esmu gatava tam. Vēl nezinu, ar kādu rezultātu būšu apmierināta finālā, jo tūlīt būs otrs pusfināls. Varbūt šis skrējiens būs daudz ātrāks, kā bija mums.” Jautāja par minimālo un maksimālo programmu Helsinkos, Poļina jautājumu pārformulēja savādāk: „Nevarētu runāt par minimālo programmu. Bija tāds uzdevums – tikt finālā. Nezinu, kāds izvērtīsies finālskrējiens, taču ļoti ceru tikt labāko sešiniekā. Lai tiktu pie medaļas, droši vien vajadzēs skriet 9:20-9:25 minūšu robežās. Tomēr tikpat iespējams, ka finālskrējiena sākumā būs taktiskā cīņa. Ātrums man ir finiša uzrāvienam, taču esmu gatava arī ātri skriet. Jebkurā gadījumā cenšos turēties līdzi līderēm.”

     [+] [-]

, 2012-06-28 13:42, pirms 12 gadiem
Lai izdodas! Autor, lūdzu nomaini kavēkļu skrējiens uz šķēršļu skrējiens, ok.

     [+] [-]

, 2012-06-28 22:36, pirms 12 gadiem
ak man dieniņ, vai ir domāts 3000 m šķēršļu skrējiens?