Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Bubka kandidēs uz SOK prezidenta posteni

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bubka kandidēs uz SOK prezidenta posteni
Sergejs Bubka
Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskās vieglatlētikas federācijas (IAAF) viceprezidents Sergejs Bubka (49) kandidēs uz Starptautiskās olimpiskās komitejas (SOK) prezidenta amatu, informē ziņu aģentūras.

"Pēc ilgām pārdomām es vēlos izmantot iespēju paziņot, ka izvirzu savu kandidatūru SOK prezidenta amatam. Esmu informēts par atbildību, kas ar to saistīta," teikts ukraiņu funkcionāra oficiālajā paziņojumā.

Iepriekš savas kandidatūras izvirzījuši vācietis Tomass Bahs, singapūrietis Ngs Sengs Miangs, taivānietis Čins Kuo Vu, puertorikānis Ričards Karions un šveicietis Deniss Osvalds. Tādējādi leģendārais bijušais kārtslēcējs kļūs par atpazīstamāko kandidātu uz SOK prezidenta amatu.

Kārtslēcēja karjeras laikā Bubka 35 reizes laboja pasaules rekordu. Viņam joprojām pieder pasaules rekordi (6,14 metri āra stadionos, 6,15 metri telpās). Bubkam ir olimpiskā čempiona tituls (1988) un sešas zelta godalgas pasaules čempionātos (1983, 1987, 1991, 1993, 1995, 1997). Profesionāla sportista gaitas ukrainis beidza 2001. gadā. Šobrīd viņš ir Ukrainas Olimpiskās komitejas priekšsēdētājs un IAAF viceprezidents.

SOK jaunā prezidenta vēlēšanas ieplānotas 10. septembrī Buenosairesā. Līdzšinējais ilggadējais prezidents Žaks Roge (71) šo amatu ieņem kopš 2001. gada, un viņš jau paziņojis, ka uz vēl vienu termiņu nekandidēs.

Izmantotie resursi:
reuters.com
ap.com