Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Eiropas čempions Grieķijā aizlec 8,60m un kļūst par sezonas līderi

Eiropas čempions Grieķijā aizlec 8,60m un kļūst par sezonas līderi
Miltiadis Tentoglou. Foto:greekreporter.com

Vakar Kalitejā (Grieķija) notikušajās lēkšanas sacensībās Eiropas čempions tāllēkšanā Miltiadis Tentoglou aizlēca 8,60m, sasniedzot savu personisko rekordu un kļūstot par pārliecinošu sezonas līderi. Tikmēr sievietēm ar 6,82m uzvarēja trīskārtējā Eiropas čempione telpās Ivana Španoviča no Serbijas.

Vakar Grieķijā savās mājās Miltiadis Tentoglou, kurš ziemas sezonas visos piecos startos bija sasniedzis vai pārsniedzis 8m robežu, tālākam lēcienam esot 8,35m, lielisku uzsāka āra sezonu. Eiropas čempions gan ārā, gan telpās aizlēca 8,60m, par 28 centimetriem labojot savu personisko rekordu. Grieķis par 16 centimetriem uzlaboja amerikāņa Džuvona Harrisona pirms mēneša sasniegto un kļuva par sezonas līderi. Ar 8,60m Tentoglou ir kļuvis par visu laiku trešo tālāko eiropieti. Tālāk par viņu no Eiropas tāllēcējiem ir lēkuši grieķis Louisv Catoumass (8,66m) un Eiropas rekordists Roberts Emijans (8,86m).

Sievietēm uzvarētājas Španovičas 6,82m rezultāts dod 9.vietu sezonas labāko sarakstā, bet starp eiropietēm viņa ir otrā. Tālāk par viņu no vecā kontinenta šosezon ir lēkusi tikai pasaules vicečempione no Krievijas Darja Kļišina (7,01). Tikmēr trīssoļlēkšanā neviena nespēja sasniegt mūsu Kates Rūtas Lasmanes šogad sasniegto (14,20m), gandrīz to atkārtojot 2019.gada Eiropas junioru čempionei no Grieķijas Spiridoula Karidi, kura aizlēca 14,19m. Otro vietu ar 14,04m izcīnīja Tugba Danismaza, kura kļuva par pirmo turcieti, kura pārvarējusi 14m.

Augstlēkšanā uzvarām pietika attiecīgi ar 2,25m un 1,88m, bet kārtslēkšanā vīriešiem – 5,70m.


, 2021-05-27 17:11, pirms 3 gadiem
Sisajs Lemma. Foto: AP/Scanpix

Etiopietis Lemma un kenijiete Obiri uzvar Bostonas maratonā

LETA--AP. Etiopietis Sisajs Lemma un kenijiete Helena Obiri pirmdien svinēja uzvaru Bostonas maratonā.
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

Pasaules maratona rekorda tempā vistālāk aizskrējuši Artūrs Liepa un Līga Velvere

No 4. līdz 14. aprīlim "Rimi Rīgas maratona" sezonas notikumu centrā – tirdzniecības centrā Spice – ikvienam interesentam bija iespēja izmēģināt pirmo reizi uz Latviju atgādāto īpašo pasaulē lielāko skrejceliņu, cenšoties izskriet vīriešu un sieviešu maratona pasaules rekordu tempos. Maratona pasākumi gaidāmi jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša - 18. un 19. maijā.
Mīkols Alekna. Foto: AFP/Scanpix
16

Aleknu ģimene valda jau otrajā paaudzē - 21 gadu vecais Mīkols labo pasaules rekordu

LETA. Lietuvietis Mīkols Alekna svētdien ASV sacensībās "Oklahoma Throws Series" laboja pasaules rekordu diska mešanā, sasniedzot rezultātu 74,35 metri.