Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Vācu šķēpmetēja Hussonga turpina 66m sēriju

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vācu šķēpmetēja Hussonga turpina 66m sēriju
K.Hussonga. Foto: Iris Hensel

Kristīna Hussonga izcīnījusi otro uzvaru trijās sacensībās šajā mēnesī, ar 66,96m esot labākajai Vācijā notikušajās “World Athletics” Kontinentālās tūres Bronzas līmeņa sacensībās. Tikmēr lodes grūšanā uzvarējušais luksemburgietis Bobs Bertemess ar 21,71m izvirzījies trešajā vietā sezonas labāko Eiropiešu vidū.

Šķēpmešanā šobrīd galveno lomu spēlē vācietis Johannes Feters, kurš ar 94 un 93m dominē vīriešu šķēpmešanā, kā arī ar tikpat teicamu rezultātu sieviešu konkurencē (71,40) sasniegusī poliete Marija Andrreičika. Uz iepriekšminēto abu fona Hussonga paliek ēnā, taču vācietes stabilitāte ar 66m rezultātiem viņu ierindo Olimpisko medaļnieču pretendentos. 2018.gada Eiropas čempione sezonu sāka 9.maijā Eiropas kausos ar 66,44m un otro vietu, pārliecinoši piekāpjoties Andrejčikai, kura iespēja šos iespaidīgos 71,40m..

Pēc tam Ostravā un tagad Rēlingenā Hussongai ar 66m rezultātu pilnībā pietika uzvarai. Ostravā pasaules čempionāta 4.vietas ieguvēja no Vācijas labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 66,56m, bet nupat Rēlingenā gandrīz sasniedz 67m – 66,96m. Šāds rezultāts ir par metru tuvāk nekā viņas rekords. Hussonga vienģiā škēpu raidīja pāri 60m robežai.27 gadus vecā vāciete nostiprinājusies vicelīderes godā, jo ar 66,55m trešajā vietā atrodas pasaules vicečempione un divkārtējā bronzas medaļas ieguvēja Huihui Ļjū.

Tāpat arī lodes grūšanā uz Raiana Krauzera fona, par kura lieliskajiem rezultātiem vairākkārt jau ziņots, Boba Bertemesa rezultāts varētu nešķist nekas īpašs, tomēr priekš eiropieša lodi grūst tuvu 22m robežai ir ļoti labs rezultāts, un patiesībā arī ne tikai eiropietim, bet jebkuram tas ir ļoti labs rezultāts. 21mrobežu Eiropas čempionātā sešiniekā tikušais luksemburgietis pārsniedza 4 reizes, labākajā mēģinājumā sanākot 21,71m. Vairāk nekā par metru viņam piekāpās Eiropa kausos uzvarējušais rumānis Andrejs Toaders (20,51m). No Eiropiešiem pagaidām vienīgais, kurš šosezon ticis pāri 22m robežai, ir polis Mihals Haratiks (22,17m).

Kārtslēkšanā pirmajā trijniekā tika uzrādīti labākie rezultāti nekā Dimanta līgā. Pirmie divi – pasaules čempionāta 4.vietas ieguvējs Bo Kanda Lita Baēre no Vācijas un holandietis Rutgers Kopelārs – pārvarēja 5,70m, uzvaru tomēr dēļ mazāka skaita mēģinājumiem svinot Vācijas sportistam. Trijnieku ar 5,60m noslēdza vācietis Oļegs Cernikels.

Augstlēkšanā sievietēm Olimpisko spēļu 7.vietas ieguvējai un pasaules čempionātos sešiniekā tikušajai Marijai Jungflaišai uzvarai pietika ar 1,88m, tādu pašu augstumu pārvarot arī otrās un trešās vietas ieguvējām. Vīriešiem lielāko augstumu 2,27m pārlēca tikai viens, un tas bija 23 gadus vecais lietuvietis Juozas Baikštis.