Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Krauzers ar personisko rekordu pievienojas 23m klubiņam lodes grūšanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krauzers ar personisko rekordu pievienojas 23m klubiņam lodes grūšanā
R.Krauzers pārsniedzis kāroto 23m robežu. Foto: Worldathletics.

Olimpiskais čempions Raians Krauzers pagājušajā nedēļas nogalē USATF Mešanas disciplīnu festivālā Arizonas štata Tusonā pirmo reizi karjerā sasniedza 23m robežu (23,01m), uzlabojot savu personisko rekordu par 10 centimetriem un pievienojoties pasaules rekordistam Rendijam Bārnsam un Ulfam Timmermanam ekskluzīvajā lodes grūdēju 23m klubiņā.

Vīriešiem lodes grūšanā spēcīgāku sastāvu nebija iespējams iedomāties, jo piedalījās visi pēdējā pasaules čempionāta un Olimpisko spēļu medaļnieki – jaunzēlandietis Tomass Volšs un amerikāņi Raians Krauzers un Džo Kovāčs. Krauzers, kurš līdz šim vairāk nekā 120 reizes lodi bija grūdis pāri 22m, beidzot izdevās arī pārsniegt 23m robežu – 23,01m, kas par 11 centimetriem atpaliek no tautieša Bārnsa pasaules rekorda un 5 centimetriem no vācieša Timmermana. Līdz ar to Krauzers arī kļuvis par šīs sezonas līderi.

Pasaules čempions un līdzšinējais sezonas līderis Kovāčs no Krauzera, kurš trīs reizes lodi grūda tālāk par 22,50m un kura sliktākais mēģinājums bija 22,20m, atpalika gandrīz par metru – 22,04m. Abi amerikāņi bija vienīgie, kuri pārsniedza 22m robežu. Trešo vietu izcīnīja 2019.gada pasaules čempionāta 5.vietas ieguvējs Darels Hils (21,88m), ielaužoties pa vidu pēdējā pasaules čempionāta un Olimpisko spēļu medaļniekiem un atstājot ceturto jaunzēlandieti Volšu (21,62m), kurš šajā sezonā tā arī nav sasniedzis 22m robežu.

Krietni savu personisko rekordu diska mešanā uzlaboja 21 gadus vecā nīderlandiete Jorinde van Klinkena, kura līdz šai sezonai tālāk par 61,33m nebija metusi, bet pēdējās nedēļas laikā bija uzrādījusi 62,58m un 65,94m. Tūsonā pasaules junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvēja lodes grūšanā turpināja rādīt iespaidīgo progresu diska mešanā, pirmo reizi karjerā pārsniedz 70m – 70,22m. Tas Nīderlandes sportistei ļāva no 7.vietas uzlēkt līdz sezonas līderes statusam, esot vienīgajai, kura šosezon pārsniegusi 70m. Ar jaunu Jamaikas rekordu (67,05m) otro vietu ieguva Šeida Lorensa, izvirzoties trešajā vietā sezonas labāko rezultātu sarakstā.

Sezonas līderis vesera mešanā (81,98m) amerikānis Rūdijs Vinklers sasniedza karjeras otro labāko rezultātu – 81,44m. Viņa tautieši Šons Donnelijs un Daniels Hafs bija tuvu 80m robežai – attiecīgi 79,27m un 79,03m,kas viņiem ar šādiem rezultātiem ļauj atrasties sezonas labāko pieciniekā. Sievietēm arī tika uzrādīti ļoti augstvērtīgi rezultāti, pirmajām divām pārsniedzot 76m. Ar savu sezonas labāko rezultātu (76,79m) uzvarēja amerikāniete Gvena Berija, par 43 centimetriem pārspējot tautieti Brūku Anderseni. Tikmēr viņu tautiete, sezonas līdere (78,60m) un pasaules čempione, Deanna Praisa ar 75,88m noslēdza godalgoto trijnieku.

Sievietēm augstlēkšanā tika uzrādīti daudz labāki rezultāti nekā Dimanta līgā. Pasaules čempione telpās un bronzas medaļas ieguvēja stadionā Vašti Kaninghema uzvarēja ar sezonas otro labāko rezultātu 1,99m, par trim centimetriem pārspējot savu tautieti Jelena Rovu. Tikmēr vīriešiem ar dalītu sezonas trešo labāko rezultātu 2,33m uzvarēja mājinieks Šelbijs Makjūvens.

Šķēpmešanas uzvarētāji Kertiss Tomsons un Megija Meloune sasniedza attiecīgi 81,44m un 63,81m.