Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Maijā Mežaparkā darbosies Rimi Rīgas maratona trase “Maratons Mežaparkā”

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Tradicionālajos Rimi Rīgas maratona norises datumos maijā pasākuma organizatori šogad piedāvās pandēmijai atbilstošu un epidemioloģiski drošu risinājumu skriešanai klātienē – skriešanas trasi “Maratons Mežaparkā”.

Sadarbībā ar SIA “Rīgas Meži” veidotajā 5 km garajā un mērītajā trasē dalībnieki sev vēlamā un iepriekš rezervētā laikā varēs izskrieties no 8. līdz 16. maijam. Trase vīsies cauri kultūras un atpūtas parka “Mežaparks” centrālajām alejām un Lielajai estrādei, ar laika mērīšanas iekārtu palīdzību automātiski fiksējot dalībnieku trasē pavadīto laiku, kā arī bez maksas iemūžinot īpašo Lielās estrādes amfiteātra šķērsošanas brīdi. Par īpašajiem ar čipiem aprīkotajiem numuriem, kas ļaus automātiski fiksēt trasē pavadīto laiku un nodrošinās iespēju tikt pie Estrādes foto, rūpēsies Rimi Rīgas maratona tehnoloģiskais partneris Tet. Rezervēt laiku trases izskriešanai un iegādāties numurus, kurus skrējēji saņems ar DPD kurjerpasta palīdzību, iespējams maratona oficiālajā mājaslapā.

Ideju klātienes skriešanas trasei organizatori aizguvuši no Latvijas slēpošanas trasēs ziemas laikā izplatītās prakses, kas iespēju pandēmijas laikā izslēpoties klātienē piedāvāja, ļaujot rezervēt laiku trasē.

“Ar SIA “Rīgas Meži” un kultūras un atpūtas parku “Mežaparks” mums ir izveidojusies veiksmīga sadarbība daudzu gadu garumā. Arī jaunā starptautiski sertificētā 42 km trase, kuru maratonisti varēs izbaudīt 29. augustā, vīsies cauri Mežaparkam un Lielajai Estrādei. Mums likās tikai loģiski dot iespēju jebkuram skrējējam, ne tikai maratonistiem, izbaudīt šo maģisko vietu – Mežaparka Lielo estrādi, kura ikdienā apmeklētājiem ir slēgta. Ceram, ka iespēja izskrieties klātienē, mērītā trasē ar iespēju iemūžināt sevi Estrādē, skrējējiem liksies aizraujoša pat šajā situācijā, kad starts katram savs un jāievēro distancēšanās.

Esam pateicīgi ilggadīgajam sadarbības partnerim Tet, kurš bija gatavs uzņemties rūpi par trases tehnoloģisko un izklaides pusi, lai pandēmijas laikā piedāvātu drošu risinājumu skriešanai klātienē,” ideju par trasi izklāsta Rimi Rīgas maratona direktors Aigars Nords.

SIA “Rīgas meži” valdes priekšsēdētāja Anita Skudra par sadarbību organizējot trasi: “Nevienam nav noslēpums, ka kultūras un atpūtas parks “Mežaparks” ir ļoti iecienīts veselīga dzīvesveida un aktīvās atpūtas cienītāju vidū. Tāpēc mēs jo īpaši priecājamies, ka tieši šogad, kultūras un atpūtas parka “Mežaparks” 120.gadu jubilejas gadā, neskatoties uz sarežģīto epidemioloģisko situāciju valstī, ir rasta iespēja organizēt šādu sportisku piedzīvojumu un izmantot tās iespējas, ko piedāvā Mežaparka plašums un Lielās estrādes unikalitāte”.

“Daudzus gadus esam bijuši maratona galvenais tehnoloģiju partneris, un prieks, ka maratona organizatori meklē jaunus sportisko aktivitāšu veidus un iespējas, rūpējoties par skrējējiem arī pandēmijas laikā. Tāpēc ļoti novērtējam iespēju sniegt trases “Maratons Mežaparkā” tehnoloģisko atbalstu, kā arī nodrošināt izklaides iespējas skriešanas entuziastiem,” par sadarbību stāsta uzņēmuma Tet valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks.

Trase “Maratons Mežaparkā” ar numuriem

Mērīta trase “Maratons Mežaparkā” 5 km garumā skrējējiem būs atvērta no 8. līdz 16. maijam laikā no plkst. 7.00 rītā līdz pat 21.00 vakarā katru dienu. Lai rezervētu laiku trases izskriešanai, kā arī fiksētu trasē pavadīto laiku, iekļūtu Mežaparka Lielajā estrādē un iegūtu piemiņas foto, skrējējiem nepieciešams iegādāties numuru Rimi Rīgas maratona oficiālajā mājaslapā Rimi Riga Marathon

Numuri tiks personalizēti, un uz tiem būs uzdrukāti skrējēju vārdi. Kārtas numuri paredzēti skrējēju atpazīšanai fotogrāfijās, kuras būs iespējams lejupielādēt bez maksas sportfoto.com Ar numuru trasi varēs izskriet vienu vai vairākas reizes, turklāt organizatori piedāvā skriet ne tikai 5 km, bet arī 10 km, 15 km vai vairāk. Dalībnieku trasē pavadītie laiki tiks fiksēti un apkopoti par katru apli jeb katriem 5 km, kā arī publicēti maratona mājaslapā. Numuri dalībniekiem tiks izsūtīti ar maratona oficiālā kurjerpasta DPD starpniecību.

Rimi Rīgas maratons šogad augustā notiks bez masu starta

Rimi Rīgas maratona organizatori atgādina, ka pandēmijas dēļ maratons šogad pārcelts uz vasaras izskaņu – 28. un 29. augustu. Organizatori paredz, ka pulcēšanās ierobežojumi joprojām saglabāsies, tāpēc 31. Rimi Rīgas maratonu plāno rūpīgi bez masu starta ar ierobežotu dalībnieku skaitu, lai tiktu ievēroti visi epidemioloģiskās drošības pasākumi. Reģistrēties Rimi Rīgas maratona 42 km, pusmaratonam, 10 km, 5,5 km un Ģimeņu skrējienam iespējams jau tagad oficiālajā maratona mājaslapā Rimi Riga Marathon

Reģistrācija būs atvērta līdz 15. augustam vai dalībnieku limita sasniegšanai atsevišķās distancēs. Rimi Rīgas maratona organizatori aicina dalībniekus gatavoties maratonam un aktīvi izmantot gan virtuālā Skriešanas kluba treniņu programmu, gan arī izaicinājumus, kuri motivē kustēties ikdienā.

Informāciju palīdzēja sagatavot Inese Ķīkule

Par Rimi Rīgas maratonu:

Maratons Rīgā notiek kopš 1991. gada. 31. Rimi Rīgas maratons norisināsies 2021. gada 28.-29. augustā. 2020. gadā 30. Rimi Rīgas maratons pirmo reizi norisinājās virtuāli. 2020. gada vasarā Rimi Rīgas maratons sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu, Rimi un Latvijas televīziju īstenoja labdarības kampaņu “Labas gribas kilometri”, kurā tika saziedoti vairāk nekā 25 000 eiro bērniem ar kustību traucējumiem. Kopš 2020. gada jūnija ikvienam pieejams Rimi Rīgas maratona Virtuālais skriešanas klubs, kas virtuālos skriešanas pasākumos pulcējis jau vairāk nekā 40 000 dalībnieku. Maratonu kopš 2007. gada sadarbībā ar Rīgas domi rīko aģentūra NECom. Galvenais partneris – Rimi, sponsori – WESS Motors Toyota, Sportland, Nike, Neste, maratona sezonas notikumu centrs – t/c Alfa. Partneri – Angico, Bella, dabiskais minerālūdens Mangaļi, DPD Latvija, Garmin, Gjensidige Latvija, Happy, Klotiņi & Serģis, Latvijas Zaļais punkts, LSFP, LVS, Mēness aptieka, SIS, VSK Noskrien un citi. Mediju partneri – LTV, LSM.