Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

CAS patur spēkā olimpiskās vicečempiones soļošanā Gonsalesas-Romero diskvalifikāciju

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

CAS patur spēkā olimpiskās vicečempiones soļošanā Gonsalesas-Romero diskvalifikāciju
Foto: AFP/Scanpix

LETA. Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) paturējusi spēkā olimpiskās vicečempiones soļošanā meksikānietes Marijas Gvadalupes Gonsalesas-Romero četru gadu diskvalifikāciju, vēsta Vieglatlētikas integritātes savienība (AIU).

Iepriekš 35 gadus vecajai Gonsalesai-Romero tika piemērota četru gadu diskvalifikācija par to, ka 2018.gadā viņas organismā tika atklāts steroīds trenbolons.

Vēlāk viņai tika piešķirta vēl tikpat ilga diskvalifikācija par centieniem manipulēt ar dopinga pārbaudēm, taču sportiste to pārsūdzēja Disciplinārlietu šķīrējtiesā. 2022.gada 16.novembrī tika pieņemts lēmums par sportistes diskvalifikāciju un arī tas tika pārsūdzēts, bet pērnā gada nogalē pieņemts lēmums sodu paturēt spēkā, liecina trešdien publicētais CAS ziņojums.

Gonsalesas-Romero diskvalifikācija būs spēkā līdz 2026.gada 15.novembrim.

Meksikas sportiste izcīnīja sudraba medaļas 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu un 2017.gada pasaules čempionāta sacensībās 20 kilometru soļošanā.

Izmantotie resursi:
LETA