Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Urtāns un Grabuste šajā sezonā nestartēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Urtāns un Grabuste šajā sezonā nestartēs
Māris Urtāns
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Londonas olimpisko spēļu dalībnieki lodes grūdējs Māris Urtāns (32) un daudzcīņniece Aiga Grabuste (25) šo sezonu izlaidīs, informē šodienas laikraksts "Diena".

2012 .gada olimpiskajās spēlēs abi nostartēja neveiksmīgi - Urtāns ierindojas tikai 27. vietā, bet Grabuste izstājās pēc trešās disciplīnas dēļ savainojuma.

Grabuste toreiz sūdzējās par ahileja cīpslu un solīja ņemt ilgāku pārtraukumu. Tagad viņa kļuvusi par māmiņu un šosezon nestartēs.

Urtāns cerēja pleca savainojumu izārstēt ar fizioterapijas palīdzību, tomēr tas neizdevās. Tika konstatēts pārrāvums pleca aizmugurējā daļā, kur bija izveidojusies divus centimetrus plata plaisa. Pirms pāris nedēļām tika veikta operācija, rehabilitācija plānota sešu mēnešu garumā.

"Savainojums mani mocīja pirms Londonas olimpiskajām spēlēm. Samazināju slodzes, bet tik un tā nevarēju visu darīt ar pilnu jaudu. Visgrūtāk bija spiest svaru stieni no guļus pozīcijas. Vairāk par 120 kilogramiem nevarēju uzspiest, bet lodes grūdējam tas ir kā apēst sviestmaizi," skaidro Urtāns.

32 gadīgā lodesgrūdēja karjera nav galā. "Manā klendārā ierakstītas vēl vienas lielas sacensības, kas notiks 2016. gadā [olimpiāde Rio]. Kā būs, es nevaru paredzēt, taču ir vēlēšanās līdz tam laikam lodi vēl grūst," apliecina sportists.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

     [+] [-]

, 2013-05-23 13:30, pirms 11 gadiem
Ka tik Marim karjera 21-20m nav beigusies,bet nu novelu veiksmigi atgriezties,lai parstavetu Eirokausos,Baltijas macos Latviju un dotu vertigus ieskaites punktus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-26 18:01, pirms 11 gadiem
Man šķiet, ka ar Jurkeviču būs līdzīgi.... Šis zēns skries savas 3:40 kamēr viņam no valsts apmaksās treniņus. 3:32 viņš nesasniegs. Pārāk viegli nāk nauda. Jeļizarova ir tas pats!!!!! Jelizarovai pietiks pavisam ar niecīgo 9:30....