Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Feteram kārtējā uzvara ar teicamu rezultātu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Feteram kārtējā uzvara ar teicamu rezultātu
Johannes Feters. Foto: Worldathletics.

Šķēpmetējs Johannes Feters vakar Vācijā notikušajās “World Athletics” Kontinentālās tūres Bronzas sērijas sacensībās uzvarēja ar 93,20m, izcīnot ceturto uzvaru pēc kārtas ar rezultātu virs 90m. Tikmēr pasaules čempioni Malaika Mihambo un Sems Kendrikss bija pārliecinoši pirmie savās disciplīnās.

Pārsniegt 90m robežu lielisku formu demonstrējošajam Feteram izdevās otrajā mēģinājumā – 91,86m, par vienu metru labojot sacensību rekordu, kas 19 gadus piederēja pasaules čempionam un Olimpisko spēļu bronzas medaļu ieguvējam Sergejam Makarovam no Krievijas. Taču ar to pasaules vadošais šķēpmetējs nebija mierā un trešajā mēģinājumā sasniedz 93,20m. Turpinājumā Feters izpildīja vairs tikai vienu metienu, nesasniedzot 90m. Olimpisko spēļu un pasaules čempionātu finālists Julians Vēbers ar 84,51m (7.vieta šosezon pasaulē) ieguva otro vietu, bet sezonas trešā labākā rezultāta (86,66m) īpašnieks Andrians Mardare no Moldovas ar 82,99m noslēdza trijnieku.

Feters atzina, ka nebija gaidījis, ka izdosies sasniegt 93m, jo iepriekšējās sacensības, kur vācietis sasniedza 94,20m, bija pirms divām dienām. Viņš septiņas reizes šosezon ir pārsniedzis 90m robežu. Tikai pasaules rekordistam Janam Železnijam vienā sezonā ir izdevies vairāk nekā septiņas reizes pārsniegt 90m robežu., 1995.gadā to paveicot 14 reizes. Taču Feteram vēl ir iespējas to atkārtot vai pārspēt.

Feters 2017.gadā Londonā kļuva par pasaules čempionu, pagājušajā čempionātā Dohā viņš izcīnīja bronzu, bet Olimpisko spēļu medaļas 28 gadus vecajam vācietim vēl nav, Rio ar 85,32m paliekot tieši aiz trijnieka 4.vietā. Tāpēc Feteram noliedzami Olimpiskās spēles būs it īpaši svarīgas.

Amerikānis Kendrikss, kurš Ostravā ar 5,85m piekāpās zviedram Duplantim (5,90), uzvarēja vīriešu kārtslēkšanā ar 5.80m. Pēdējo divu pasaules čempionātu uzvarētājs mēģināja pārvarēt sacensību rekordu 5,91m, kas ļautu dalīt sezonas līdera godu kopā ar tautieti Kristoferu Nilsenu, bet Kendriksa mēģinājumi šajā augstumā nebija sekmīgi. Tikmēr pašreizējā pasaules čempione un Olimpisko spēļu 4.vietas ieguvēja Malaika Mihambo no Vācijas āra sezonu tāllēkšanā atklāja ar sev pieticīgu 6,68m rezultātu, ar ko pietikās uzvarai.

Tikmēr cita pasaules čempione Marija Lasickene no Krievijas, kura bieži lēkusi pāri 2m, āra sezonu atklāja ar pavisam pieticīgu 1,80m, kas deva vien 7.vietu. Ar 1,92m uzvarēja ukrainiete Irina Herašenko, kurai bija labāki mēģinājumi, jo tādu pašu augstumu pārvarēja arī viņas tautiete, pasaules vicečempione Jaroslava Mahučiha.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-22 11:01, pirms 3 gadiem
SC beidzot ir parādījies cilvēks, kurš regulāri raksta par vieglatlētiku. Ne tikai par letiņu sasniegto, ne tikai par rezultātiem PČ, OS, EČ, bet arī komercsacensībās. Paldies, Ivar! Turpini tādā garā!