Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Pistoriusam uzrādītas divas jaunas apsūdzības

Jānis Pārums

Pistoriusam uzrādītas divas jaunas apsūdzības
Oskars Pistoriuss
Foto: AFP/Scanpix

Dienvidāfrikas vieglatlētam Oskaram Pistoriusam, kas tiek apsūdzēts savas draudzenes slepkavībā, uzrādītas divas jaunas apsūdzības, kas saistīts ar ieroču lietošanas pārkāpumiem.

Apsūdzības uzrādītas tikai tagad, jo pārkāpums tika izdarīts Johannesburgā nevis Pretorijā, kur Pistoriuss nošāva draudzeni. 2013.gada janvārī Pistoriuss kādā restorānā esot zem galda turējis ieroci, aplūkojot to, līdz nejauši izšāvis. Tāpat pērn kādā situācijā viņš neuzmanības dēļ izšāvis pa atvērtu savas mašīnas lūku. Nevienā no incidentiem cietušo nav bijis.

Jāatgādina, ka 14.februārī Pistoriuss, kurš tiek dēvēts arī par "ātrāko cilvēku bez kājām" un Londonas olimpiskajās spēlēs startēja ar kāju protēzēm, aiz neuzmanības mājās nošāva savu draudzeni. Pistoriuss it kā draudzeni noturējis par laupītāju. Vēlāk gan DĀR sportistam tika uzrādīta apsūdzība apzinātā slepkavībā.

Pats Pistoriuss atzina, ka viņam ir divējādas sajūtas par tiesas prāvu: "Jūtos mierīgs. Tagad pavadu daudz laika ar ģimeni un izbaudu tās klātbūtni. Mana ģimene ir lieliska un tās atbalsts ir neticams. Bet tai pa laikā man jāatzīst, ka esmu noraizējies par gaidāmo tiesas prāvu."

Izmantotie resursi:
AP