Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Sprinteris Grava Igaunijā sasniedz šogad divus Latvijā labākos rezultātus

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Sprinteris Grava Igaunijā sasniedz šogad divus Latvijā labākos rezultātus
Jaunais sezonas līderis Oskars Grava. Foto: Guntis Bērziņš.

Nedēļas sākumā Igaunijas pilsētā Pērnavā notikušajās vieglatlētikas sacensībās „Sprindioht tika sasniegti divi šogad Latvijā labākie rezultāti 100m un 200m sprinta distancēs, par ko parūpējās 19 gadus rīdzinieks Oskars Grava, uzstādot savus personiskos rekordus.

Pagājušajā nedēļas nogalē Lietuvā Roberts Jānis Zālītis un Gunta Vaičule izcīnīja uzvaras sprinta sacensībās, kļūstot par sezonas līderiem Latvijā. Zālītim, kurš tobrīd labākos rezultātus bija sasniedzis stiprā pretvējā, līdera godā izdevās noturēties vien pāris dienas. Oskars Grava, kuru vairākus gadus trenēja Andrejs Saņņikovs, bet no gada sākuma ir Viktora Lāča uzraudzībā, pagājušā gadā pirmo reizi karjerā izskrēja no 11 sekundēm – 10,99, bet tagad Igaunijā šo rezultātu uzlabojot par 0,1 sekundi (10,89), kas ļāva kļūt par sezonas līderi Latvijā.

Oskars ieņēma 4.vietu, līdz trijniekam pietrūkstot 0,07 sekundēm, bet uzvarētājs Karls EriksNazarovs no Igaunijas 1,7m sekundē pavējā noskrēja 10,53 sekundēs. Arī otrs mūsu deviņpadsmitgadīgais sprinteris Mikuss Pētersons noskrēja ātrāk par 11 sekundēm – 10,98 – un ieņēma 6.vietu.

Arī 200m metros Grava izcīnīja uzvaru un uzstādīja sezonas labāko rezultātu Latvijā, kā pirmais izskrienot no 22 sekundēm – 21,82 (0,4m sekundēm pavējš). Šī viņam ir pirmā reize zem 22 sekundēm arī karjerā, iepriekšējo labāko rezultātu uzlabojot par ceturtdaļsekundi. Vēl vienu godalgoto vietu sarūpēja otrs Lāča audzēknis Pētersons, kurš ar 22,45 ieņēma trešo vietu, par 0,01 sekundi atpaliekot sava personiskā rekorda. Pa vidu abiem latviešiem iespraucās igaunis Robins Sapars (21,93).

Sievietēm 200m otro vietu izcīnīja Viktorija Osipenko,kura noskrēja 25,75, par sekundi piekāpjoties Kristīnai Sauai no Igaunijas.