Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

18. janvārī "Kuldīgas Katrīnas kausā" startēs vadošie Latvijas vieglatlēti

Andrejs Siliņš

18. janvārī "Kuldīgas Katrīnas kausā" startēs vadošie Latvijas vieglatlēti
Laura Ikauniece
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

2014. gada vieglatlētikas sacensību sezona sāksies pēc mēneša – 18. janvārī ar starptautiskām sacensībām „Kuldīgas Katrīnas kauss”, kurās piedalīsies gan Latvijas vadošie sportisti, gan arī vieglatlēti no citām valstīm.

Šogad Kuldīgas vieglatlētikas manēžā, Dzirnavu ielā 13, norisināsies jau 4. starptautiskās sacensības vieglatlētikā „Kuldīgas Katrīnas kauss”. Jau otro gadu šīs sacensības ir iekļautas Eiropas sacensību kalendārā (EAP – European Athletic Promotion).

Sacensību atklāšana – 18. janvārī plkst. 15.30. Sportisti sacentīsies šādās diciplīnās: 60 m, 400 m un 1500 m skrējienā, augstlēkšanā, tāllēkšanā, kārtslēkšanā, trīssoļlēkšanā, kā arī 60 m barjerskrējienā.
Šobrīd sacensībām ir pieteikušies sportisti no Lielbritānijas, Itālijas, Francijas, Grieķijas, Ungārijas, Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas un Latvijas.

No Latvijas sacensībās piedalīsies 2012. gada Eiropas čempionāta bronzas medaļas īpašniece, Londonas olimpisko spēļu 9. vietas ieguvēja, viena no Latvijas sporta uzlecošajām zvaigznēm Laura Ikauniece. Sacensībās gaidām arī olimpiešus – Mareku Ārentu, Aigu Grabusti, Laumu Grīvu un citus Latvijas labākos vieglatlētus. Kārtslēcējs Mareks Ārents jau ceturto gadu piedalīsies „Kuldīgas Katrīnas kausā”, tāpat arī tāllēcējs un sprinteris Elvijs Misāns, sprinteris Māris Grēniņš, sprintere un barjeriste Inese Nagle. Sacensībās gaidām arī talantīgo skrējēju Guntu Latiševu-Čudari.

No ārzemju sportistiem ceturto reizi „Kuldīgas Katrīnas kausā” startēs Londonas olimpisko spēļu dalībniece, sprintere Lina Grinčikaite no Lietuvas. Viņa ir startējusi un uzvarējusi visos „Kuldīgas Katrīnas kausa” sacensību 60 m skrējienos, bet barjerists Samuele de Varti no Itālijas „Kuldīgas Katrīnas kausā” piedalīsies trešo reizi. Savu dalību sacensībās ir pieteikusi arī Baltkrievijas trīssoļlēcēja Natālija Viatkina, kas IAAF rangā atrodas 12. vietā, kā arī Grieķijas U-23 čempions 110 m barjerskrējienā Michail Kiafas un vairāki sprinteri no Lielbritānijas.

Lai arī šīs sacensības ir ziemas sezonas atklāšanas pasākums Latvijā, sacensību organizatori cer uz vairākiem atzīstamiem rezultātiem.

„Priecājos, ka jau ceturto gadu notiks šīs sacensības un tās pulcē aizvien vairāk talantīgu sportistu no visas pasaules. Profesionāli atlēti ar savu piemēru iedvesmo Kuldīgas novada sportistus uz augstiem sasniegumiem, kā arī kuldīdzniekus ikdienā vairāk nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Kuldīgā tik augsta līmeņa sacensības var norisināties, jo esam radījuši modernu vieglatlētikas manēžu ar 200 m garu skrejceļu pa apli, kas atbilst starptautiskiem standartiem. Manēžas laukumu klāj segums, kāds tiek izmantots prestižās Pasaules čempionātu un Olimpiskajās manēžās. Novēlu sportistiem labus panākumus, bet skatītājiem klātienē baudīt profesionālu vieglatlētu sniegumu,” saka Kuldīgas novada Domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa.

Ikviens iedzīvotājs aicināts nākt uz sacensībām un atbalstīt gan Latvijas elites sportistus, gan ārzemju viesus. Ieeja brīva.

Jāpiebilst, ka Kuldīgas vieglatlētikas manēža ir modernākā un labākā vieglatlētikas manēža Latvijā. Šajā manēžā ir sasniegti vairāki atzīstami rezultāti, kā arī Latvijas rekordi. 2014. gadā Kuldīgas vieglatlētikas manēžai apritēs seši gadi.

Sacensības organizē Kuldīgas novada Dome, Kuldīgas novada Sporta skola un Latvijas Vieglatlētikas savienība.

     [+] [-]

, 2013-12-19 16:17, pirms 11 gadiem
Cik nožēlojami, viengā vieglatlētikas manēža (tā pati standarta brāķis) visā Latvijā, atrodas mazpilsētā.

     [+] [-]

, 2013-12-19 18:27, pirms 11 gadiem
Tas jau ir labi, ka mazpilsēta šo sacīksti spēj noturēt. Gribētos gan, lai tur piestartētu arī kāds atlēts ar labām izredzēm starptautiski. Nepieciešams lielāks budžets un jaunieši atbrauks. Tas, ka Ikauniece nostartēs kādā disciplīnā, neko nerisina. Gribētos redzēt kādu, kurš noskrien 60 metrus zem 6.00 sekundēm, kādu, kurš augstumā pārlec 2:30, tālumā - aiz 8.20 un 800 metrus saskrien zem 1:46.00 vai 1500 metrus zem 3:36.00, kārtslēkšanā virs 5:80, lodes grūšanā - aiz 20.50. Tad tās patiešām varētu saukt par labām starptautiskām sacīkstēm.

  +1 [+] [-]

, 2013-12-19 20:10, pirms 11 gadiem
To Janka65: Reali neviens nekad nav noskrejis zem 6sek. 60m, jo pasaules rekords ir 6.39, bet ja domaji zem 7, tad to spej ari musu vietejie... Tas pats par 1500m, 3:36 telpas ir tuvu pasaules rekordam, telpas parasti elite skrien ap 3:40... Katrina's kausa ik pa laikam kads uzrada labus rezultatus, ta ka nav ko gausties, vini iet lenam uz pareizo celu!