Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Olimpiskā vicečempione šķēpmešanā pēc Rio olimpiādes pieļauj iespēju pamēģināt spēkus bobslejā

Jānis Pārums

Olimpiskā vicečempione šķēpmešanā pēc Rio olimpiādes pieļauj iespēju pamēģināt spēkus bobslejā
Marija Abakumova
Foto: AP/Scanpix

2008.gada Pekinas olimpisko spēļu sudraba medaļniece šķēpmešanā krieviete Marija Abakumova pagaidām koncentrēsies savam sporta veidam, bet nākotnē pieļauj iespēju izmēģināt spēkus arī citos sporta veidos.

Man patīk vērot paralēlā slaloma sacensības snovbordā. Kopā ar vīru [šķēpmetēju Dmitriju Tarabinu] arī nodarbojamies ar šo sporta veidu, kad ir iespēja. Protams, ne paralēlajā slalomā, bet amatieru līmenī gan mēģinām," atzina Abakumova. "Esmu pazīstama ar vairākām bobslejistēm, jo vēl nesen viņas bija vieglatlētes. Dažkārt sanākt sastapties ar bobslejistiem un skeletonistiem treniņnometnēs."

Uz jautājumu par to vai nav bijusi vēlēšanās pašai izmēģināt bobsleju, Abakumova sacīja: "Mani aicināja jau pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm 2008.gadā. Principā tas ir interesanti, taču tur arī vajag ieguldīt milzu darbu, bet organisms pēc vieglatlētikas sezonas grib atpūtu. Domāju, ka dzīties pēc diviem zaķiem nebūtu prātīgi. Pēc 2016.gada Rio olimpiskajām spēlēm varbūt varētu nodarboties ar bobsleju vai snovbordu."

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...