Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Džonsons: "Ir nereāli domāt, ka vieglatlēti neizmantos dopingu..."

Jānis Pārums

Džonsons: "Ir nereāli domāt, ka vieglatlēti neizmantos dopingu..."
Maikls Džonsons
Foto: AFP/Scanpix

Četrkārtējais olimpiskais čempions Maikls Džonsons pastāstījis par dopinga problēmām vieglatlētikā, kā arī norādījis, ka jānotiek kaut kādām izmaiņām, lai varētu pievilināt vairāk līdzjutēju šim sporta veidam.

"Vieglatlētika ir kā dzīve miniatūrā. Parastā dzīvē vienmēr būs cilvēki, kuri krāpsies. Tas ir nereāli - gaidīt, ka vieglatlēti neizmantos dopingu," sacīja Džonsons. "Vieglatlētikā līdzjutēji grib redzēt sportistus, kuri atbilst olimpiskajām vērtībām un ideāliem. Ja vieglatlētika nebūtu olimpiskajā programmā, tā jau sen būtu mirusi."

"Mums jāpaskatās, ko grib redzēt cilvēki. Vai mums vajadzīga sieviešu diska mešana? 3000 metru šķēršļu skrējiens un 5000 metri vienās sacensībās? Nekas nav mainījies kopš laika, kad es vēl aktīvi sportoju. Mums jāatrod jauns formāts līdzjutēju pievilināšanai. Ja citi sporta veidi to ir izdarījuši, kāpēc to nevar izdarīt vieglatlētika?" jautāja Džonsons.

1992.gada olimpiskajās spēlēs Barselonā Maikls Džonsons izcīnīja zelta medaļu 4x400 metru skrējienā, četrus gadus vēlāk triumfēja 200 un 400 metru skrējienos Atlantā, bet 2000.gadā kļuva par olimpisko čempionu 200 metru distancē. Džonsons joprojām ir pasaules rekordists 400 metru skrējienā (43.18).

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

  +1 [+] [-]

, 2013-12-16 15:29, pirms 11 gadiem
Viņa Atlantas 200m fināla skrējiens ar tolaik fenomenālo 19,32 laiku noteikti ir balstīts uz "burkānu un selerijas diētu"!

  +1 [+] [-]

, 2013-12-16 15:35, pirms 11 gadiem
Starp citu, tieši vieglatlētiku kā eksperti, tā paši sportisti min kā sporta veidu, kur vislplašākajā mērogā tiek lietots dopings.

     [+] [-]

, 2013-12-16 16:35, pirms 11 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Starp citu, tieši vieglatlētiku kā eksperti, tā paši sportisti min kā sporta veidu, kur vislplašākajā mērogā tiek lietots dopings.
uzreiz peec ritenbraukshanas

     [+] [-]

, 2013-12-16 16:41, pirms 11 gadiem
mtx03 rakstīja: uzreiz peec ritenbraukshanas
Nu par konkrētiem aktuālajiem skaitļiem nezinu (nav info), bet fakts, ka riteņbraukšanu sabiedrībā uzskata par drūmāko dopinga perēkli... nu īsti tas neatbilst patiesībai, jo tie tāpat ir 2-3% noķerto... jebšu, ja nevar noķert vairāk, tad uzskatīt, ka dopings pie riteņbraucējiem ir daudz vairāk ir vienlaicīgi norādīt, ka arī citos sporta veidos tas ir NENORMĀLI plaši izplatīts (kas tā arī ir, vien sabiedrība to negrib atzīt).

     [+] [-]

, 2013-12-16 17:23, pirms 11 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Starp citu, tieši vieglatlētiku kā eksperti, tā paši sportisti min kā sporta veidu, kur vislplašākajā mērogā tiek lietots dopings.
Saka jau, ka dūmu bez uguns nemēdz būt, bet kā tādā gadījumā izskaidrot faktu, ka virknē disciplīnu (sievietēm pat lielākajai daļai, ja neņem vērā jaunievedumus) pasaules rekordi turas vēl no 1980-tajiem gadiem?

     [+] [-]

, 2013-12-16 19:15, pirms 11 gadiem
elements rakstīja: Saka jau, ka dūmu bez uguns nemēdz būt, bet kā tādā gadījumā izskaidrot faktu, ka virknē disciplīnu (sievietēm pat lielākajai daļai, ja neņem vērā jaunievedumus) pasaules rekordi turas vēl no 1980-tajiem gadiem?
Tā kā vīru konkurencē tikai 5 rekordi no visām ofic sacencību disciplīnām (kādas ir 53) ir uzstādīti pirms vairāk kā 20 gadiem, viņus kaut kā laikam ne pārāk izskatīsim, lai gan diska un vesera mešana, jā, ir ar paseniem rekordiem.

Vairāk pievērsīšos dāmām, kur veco rekordu īpatsvars ir lielāks.
- līdz 80.tajos dopkontroles bija vieglāk apčakarēt, t.i., daļas preparātu, kas tagad ir "pirmklasnieka komplektā" tad nemaz nepārbaudīja.
- sieviešu fizioloģiskās īpatnības ir tāda, ka, lai neieslīgtu sīkumos, viņas daudzos sporta veidos vienkārši nevar sasniegt kaut kādu noteiktu līmeni dēļ tā, ka sieviešu organisms tam nemaz nav piemērots un kā viens no efektīvākajiem veidiem ir dažādu mākslīgā testesterona paveidu (kas ir dopings) lietošana.
- apkopojot iepriekšējās idjeas sanāk ka, parastu testesteronu utml. farmu, kas ir pamatu pamats, sievietes špricēt nevar, jo, salīdzinot ar TIEM LAIKIEM, tagad ir labākas dopkontroles, tāpēc ir jālieto cita, itkā advancētāka farma, taču mazāk efektīva dāmām (jo te mēs atgriežamies pie tā paša testesterona kritiskās nozīmes cilvēka fiz.īpašību attīsīšanā).

Rezumējot - itkā advancētākā farma, kas der vīriem, kuriem ir diezgan gana sava testesterona, dāmām nav tik efektīva, kā "žanra klasika", kas bija plaši lietota pirms 30 gadiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-12-17 10:43, pirms 11 gadiem
Ja mēs pārmetam augstu sasnieguma sporta sportistiem par dopinga lietošanu, kādēļ mēs nepārmetam dažādu miseņu konkursa uzvarētājām par kosmētikas lietošanu?

Galu galā, esmu pārliecināts, ka dopinga kontrole ir ierocis dažādu farmkorporāciju rokās, kuras cenšas viena ar otru konkurēt, jo zem šīs nozares apakšā ir lieli materiālie līdzekļi, ar kuriem kāds spēj padalīties veiksmīgāk, bet cits neveiksmīgāk!