Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Sirmajam 80.89 metri Somijā, Jurkevičam un Misānam 2.vieta

Agris Suveizda

Sirmajam 80.89 metri Somijā, Jurkevičam un Misānam 2.vieta
Zigismunds Sirmais
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

Šodien Somijā notika Pāvo Nurmi memoriāla sacensības vieglatlētikā. Šķēpa mešanā sesto vietu ieņēma Zigismunds Sirmais, kurš šķēpu meta 80.89 metrus tālu. Savukārt Dmitrijs Jurkevičs un Elvijis Misāns ieņēma otro vietu attiecīgi 1500 metros un tāllēkšanā.

Leģendārajam Somijas sportistam Pāvo Nurmi veltītās vieglatlētikas sacensības norit kopš 1974.gada, un šogad tajās piedalījās trīs Latvijas sportisti. Šķēpa mešanā sesto vietu deviņu vieglatlētu konkurencē ieņēma Zigismunds Sirmais. Viņš pirmajā metienā šķēpu raidīja 76.85 metrus tālu, kas tobrīd deva ceturto vietu. Pēc neveiksmes otrajā metienā trešajā piegājienā Sirmais aizmeta 80.89 metrus, atgriežoties ceturtajā pozīcijā. Nākamajos metienos Zigismundam 76.46, 78.10 un 80.71 metrs, tomēr Sirmais kopvērtējumā tika nostumts uz sesto vietu. Uzvarēja soms Ari Mannio, kura rezultāts bija 84.65 metri.

Savukārt 1500 metru distancē otro vietu ieņēma Dmitrijs Jurkevičs, kurš distanci veica trīs minūtēs un 40.85 sekundēs, kas ir viņa labākais rezultāts šosezon. Dmitrijs atpalika vienīgi no amerikāņa Džeimsa Kāna, kurš Jurkeviču apsteidza par septiņām sekundes simtdaļām. Otrā vieta arī tāllēcējam Elvijam Misānam, kurš jau pirmajā sērijā aizleca 7.85 metrus tālu. Trešajā mēģinājumā viņš šo rezultātu atkārtoja, bet vēl viņam divi krustiņi, kā arī 7.40 un 7.81 metrs. Sacensību laikā gan pūta brāzmains vējš, un Misāns abas reizes 7.85 metrus aizleca ar 3.1 metru liela pavēja palīdzību. Uzvarēja soms Ēro Hāpala, kurš jau pirmajā sērijā aizleca 7.90 metrus.

Izmantotie resursi:
Tilastopaja Oy Yleisurheilutilastot