Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Barjersprintere Rolinsa savainojuma dēļ nevarēs apliecināt favorītes statusu

Jānis Pārums

Barjersprintere Rolinsa savainojuma dēļ nevarēs apliecināt favorītes statusu
Braianna Rolinsa
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules čempionātā vieglatlētikā, kas šajās dienās norisinās Maskavā, savainojumu un dopinga dēļ vairākiem sportistiem sacensības ir jau beigušās pat nesākoties... Savainojumu un dopinga gadījumu apkopojums.

Dopings

Jau pirms pāris dienām tika paziņots par Trinidādas un Tobago sprinteres Kellijas Annas Baptistes pieķeršanu dopinga lietošanā. Baptistei pozitīvas izrādījās 8.augustā ņemtās analīzes. Šogad sportiste sasniedza nacionālo rekordu (10.83) un sezonas rangā bija trešajā vietā. Tomēr pieķeršana liedza viņai startēt 100 metru distancē, kurā sacensības norisinājās 11. un 12.augustā.

Baptistes tautietis Ārons Ārmstrongs bija spiests izlaist 100 metru sacensības vīriešiem, jo esot ignorējis divas obligātās dopinga pārbaudes. Pats sprinteris gan paziņojis, ka tās ir muļķības un viņš atteicies no starta, lai atbalstītu Baptisti. Viņš norādījis, ka nemaz nav aicināts uz dopinga pārbaudēm, ko esot apstiprinājusi arī Starptautiskā Vieglatlētikas federāciju asociācija (IAAF). Šosezon Ārmstrongs skrējis 10.43 sekundēs, bet viņa personiskais rekords ir 10.03 sekundes (2009.).

Dopinga lietošanā bijusi pieķerta arī vēl viena trinidadiete, 100 un 200 metru skrējēja Semoja Haketa, kura iesniedza apelāciju par nacionālās federācijas lēmumu atstādināt viņu no sacensībām, taču IAAF paturēja spēkā federācijas lēmumu.

Pozitīvas izrādījušās 21 gadu vecā Bahamu skrējēja Trevervano Makija dopinga analīzes, kas gan netika veiktas pasaules čempionātā, bet agrāk – nacionālā čempionāta laikā. Makijam bija paredzēts starts 200 metru un 4x100 metru sacensībās.

Savainojumi

ASV rekordiste un sezonas līdere 100 metru skrējienā Braianna Rolinsa iepriekšējā nedēļā treniņā savainoja ceļgalu un nevarēs startēt sacensībās, kas sāksies 16.augustā. 22 gadus vecā sportiste šogad 100 metru barjeroto distanci veica 12.26 sekundēs, sasniedzot ceturto visu laiku labāko rezultātu, tādejādi bija galvenā favorīte pasaules čempionātā.

Japānis Riota Jamagata, kurš pasaules čempionātā 100 metru distances priekšskrējienā savainoja augšstilba muskuli, nevarēs palīdzēt savai valstsvienībai 4x100 metru stafetes skrējienā.

Savukārt 2012.gada Eiropas čempionāta medaļnieks 100 metru distancē Džeisuma Saidi Ndure tomēr startēs 200 metru distancē. Iepriekš bija aizdomas, ka sprinterim bijis augšstilba muskuļa plīsums, taču tās neapstiprinājās.

  +1 [+] [-]

, 2013-08-14 19:57, pirms 11 gadiem
vieglatlētikā ir diezgan daudzas disciplīnas, kuras vairs nav interesanti skatīties - garie gabali, šķēŗšlu skrējieni u.t.t. Daba ir cilvēkus izveidojusi pārāk dažādus un melnajiem šājās disciplīnās jau pirms starta ir iedots pamatīgs handikaps. Runa nav ne par trenētību, ne meistarību, baltajiem vienkārši nav no dabas dotas kenijiešu, etiopiešu, ugandiešu u.t.t. "iekšas". "Apsviedīgie "turki, azerbaidžāņi, nerunājot jau par kolonizētājiem frāncūžiem un britiem ir savākusi "melno" preci vairumā un daži mēģina tādu iebīdīt arī Latvijā. Domāju, ka tā ir ne mazāka problēma kā dopings.

     [+] [-]

, 2013-08-15 10:46, pirms 11 gadiem
Man gan patīk, tad es izvēlos savu favorītu no afro... un skatos, vai viss izdosies, viņi taču arī ir cilvēki, un pelnījuši uzvaras