Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Kenijiete Čepkoeča tiek pie otrā pasaules rekorda, uzlabojot piecu kilometru šosejas rezultātu

Agris Suveizda

Kenijiete Čepkoeča tiek pie otrā pasaules rekorda, uzlabojot piecu kilometru šosejas rezultātu
Beatrise Čepkoeča. Foto: imago images/Scanpix

Sacensībās Monako labots pasaules rekords piecu kilometru šosejas skrējienā sievietēm. To paveikusi kenijiete Beatrise Čepkoeča, kurai pieder arī pasaules rekords 3000 metru šķēršļu skrējienā.

Čepkoeča distanci veica 14 minūtēs un 43 sekundēs, par sekundi apsteidzot līdzšinējo rekordisti – pirms diviem gadiem turpat Monako rekordu uzstādīja Etiopijā dzimusī Nīderlandes skrējēja Sifana Hasana.

"Esmu tik priecīga, jo nebiju gaidījusi šādu rezultātu," pēc uzvaras un rekorda labojuma sacīja Čepkoeča. "Bija vēss, bija daudz vēja, taču mans tempa turētājs sacīja, ka varam to izdarīt, un man izdevās noskriet pareizajā tempā – viss bija perfekti.

29 gadus vecā kenijiete Dimanta līgā laboja pasaules rekordu 3000 metru šķēršļu skrējienā, distanci veicot astoņās minūtēs un 44,32 sekundēs. Arī tās sacensības notika Monako. Savukārt 2019. gadā Kataras galvaspilsētā Dohā Čepkoeča kļuva par pasaules čempioni 3000 metru šķēršļu skrējienā. Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs 2016. gadā kenijiete ieņēma ceturto vietu.

Kungu konkurencē ar rezultātu 13:14 ātrākais piecu kilometru distancē bija Džošua Čeptegei no Ugandas, kurš 2019. gadā Dohā kļuva par pasaules čempionu 10000 metru distancē.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/athletics...