Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Laboti pasaules rekordi šosejā piecu un desmit kilometru distancēs sievietēm

Agris Suveizda

Laboti pasaules rekordi šosejā piecu un desmit kilometru distancēs sievietēm
Agnese Tiropa. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Kenijiešu skrējēja Agnese Tiropa svētdien par 28 sekundēm laboja ilggadēju pasaules rekordu desmit kilometru distancē, savukārt etiopiete Senbere Teferi uzstādīja jaunu rekordu piecos kilometros.

Rekordi tika laboti "Adidas" rīkotajā "Adizero: Road to Records" elites skrējēju pasākumā Vācijas pilsētā Hercogenaurahā. Tiropa, kura ir pasaules bronzas medaļas ieguvēja 10 000 metru distancē, mazāk kā divos atlikušajos kilometros strauji kāpināja tempu un apsteidza kenijieti Šeilu Čepkiruju. Tiropa finišēja ar laiku 30 minūtes un viena sekunde.

Skrējēja bija sasniegusi deviņu kilometru atzīmi 27 minūtēs un septiņās sekundēs, kas joprojām ļāva iekļauties pasaules rekorda laikā. Pēdējā kilometra laikā viņa nesamazināja tempu, pieveicot pēdējo kilometru divās minūtēs un 54 sekundēs, kas ļāva labot pasaules rekordu. Desmit kilometru distancē otrā finišēja Čepkiruja ar rezultātu 30 minūtes un 17 sekundes, kas arī bija ātrāk par 2002.gadā marokāņu skrējējas Asmajes Legzauī uzstādīto pasaules rekordu (30:29).

Teferi, kura 2015.gadā ieguva sudraba medaļu 5000 metru distancē, bija krietni priekšā savām pretiniecēm jau pēc pirmā kilometra, un ar apbrīnojamu skrējienu finišēja 14 minūtēs un 29 sekundēs. Otro vietu izcīnīja etiopiešu skrējēja Melknata Vudu, kura finišēja 14 minūtēs un 54 sekundēs.

Viņa par trīs sekundēm laboja savulaik Džoislīnas Džepkosgei uzrādīto rezultātu, kas nebija oficiālais pasaules rekords, jo rekordus šajā distancē reģistrē kopš 2017.gada. Tāpat viņa laboja pasaules rekordus, kas uzstādīti, skrienot tikai sievietēm vai sievietēm kopā ar vīriešiem.

Izmantotie resursi:
LETA