Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Rumbenieka jubilejas tituls dod cerības kvalificēties pasaules čempionātam arī 20km distancē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rumbenieka jubilejas tituls dod cerības kvalificēties pasaules čempionātam arī 20km distancē
Arnis Rumbenieks. Foto: Foto: Sergio Mateo Marí, madridmarchagp.

Nu jau divdesmitkārtējā Latvijas čempiona Arņa Rumbenieka uzrādītais rezultāts un uzvara Latvijas čempionātā 20km soļošanā, kas vakar notika Lietuvā, dod cerības vadošajam Latvijas soļotājam kvalificēties pasaules čempionātam arī šajā distancē.

Iepriekš ziņojām, ka Arnis Rumbenieks piektdien Alītā ar rezultātu 1:25:02 spēcīgā konkurencē izcīnīja astoto vietu tradicionālā soļošanas festivāla 20 kilometru distancē, esot pirmajam latviešu vidū un tiekot pie 20. Latvijas čempiona titula. Pagājušajā nedēļā publicētajā intervijā, kas sekoja pēc tam, ka Starptautiskā Vieglatlētikas federācija paziņoja, ka valmierietis kā pirmais no Latvijas kvalificējies šī gada pasaules čempionātam vieglatlētikā, kas augustā notiks Budapeštā, Rumbenieks norādīja, ka vēlētos startēt arī 20km, ne tikai 35km.

Pēc piektdien uzrādītā rezultāta Rumbenieks atzīst, ka ir parādījusies cerība kvalificēties arī 20km. “Šobrīd ir parādījusies iespēja kvalificēties arī 20km distancē. Godīgi sakot, šāda iespēja ir teorētiska,” atzīst olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos startējušais soļotājs no Valmieras un turpina: “Es ceru, ka “caur adatas aci” izdosies iespraukties pasaules Top50, kas dotu tiesības arī šajā distancē startēt Budapeštā.”

Rumbenieks pozitīvi vērtē startu Alītā. “Startēju ar piesardzību, un šāds rezultāts un stabils sniegums dod nesatricināmu pārliecību, ka man sev vairāk jātic. Varu arī vēl slīpēt ātruma īpašības, turpināt tiekties pēc nospraustajiem mērķiem. Par piesardzību Alītā rāda starplaiku, kas paši par sevi norāda, ka sacensību noslēdzošie 5km ir ātrākie, turklāt ātrums nekrītas, bet gluži pretēji – pieaug. Arī soģu vērtējumā varu justies komfortabli, bet nevar atslābt.”

Rumbenieks stāsta, ka nākamās sacensības būs 17. jūnijā Austrijā 10km, un tās būs izšķirošas. “Šīs sacensības arī izšķirs, vai būs būt Latvijas karodziņam arī pasaules čempionātā 20km distancē. Šobrīd koncentrējos ar domu, ka izdosies.”

     [+] [-]

, 2023-06-10 18:17, pirms 11 mēnešiem
Lai izdodas kvalificēties arī 20km distancē.