Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Velvere pēc EČ: "Ja skrietu vēlreiz, es to darītu pavisam citādāk"

Velvere pēc EČ: "Ja skrietu vēlreiz, es to darītu pavisam citādāk"
Līga Velvere. Foto: Reuters/Scanpix

Ja vienai no Latvijas vadošajām skrējējām Līgai Velverei būtu vēl viena iespēja piedalīties Eiropas čempionātā telpās, viņa savu priekšsacīkšu skrējienu veiktu pavisam citādāk, portālam Sportacentrs.com pauž vieglatlēte.

Pagājušajā nedēļā notikušais Eiropas čempionāts telpās Velverei izrādījās neveiksmīgs, jo 800 metros viņa apstājās jau priekšsacīkstēs, savā skrējienā paliekot ceturtā. Pusfinālu sasniedza labākās trīs.

"Pēcgarša ir ļoti rūgta. Labi, apzinājos, kāds ir šis čempionāts, un arī sacensību neesamību un trenēšanos Latvijā, bet cerēju uz kaut ko vairāk. Arī treneris cerēja vismaz uz labāku rezultātu. Šobrīd ir nepatīkama sajūta. Tas galvā ir jāpārstrādā, bet ilgi kavēties atmiņās negribas. Jāizdomā, kas bija nepareizi un kā labāk darīt turpmāk," Eiropas čempionāts telpās Velverei bija vien pirmās sacensības šogad. Pirms tam viņa bija tikai trenējusies, taču sportiste uzsver, ka šobrīd atrodas labā formā.

Savā priekšsacīkšu skrējienā Velvere stabili turējās ceturtajā vietā, bet iecere distances noslēgumā izraut vietu trijniekā nepiepildījās.

"Bija nepareizi tikai un vienīgi taktiski. Šobrīd neesmu sliktā formā, bet šosezon pietrūka sacensību pieredzes. Visas meitenes bija kopā skrējušas, viņām sajūtas bija pilnīgi citādākas. Man, uz starta izejot kā pirmo šosezon, tas bija citādāk, to nevar salīdzināt. Ja man būtu iespēja skriet vēlreiz, es to darītu pavisam citādāk. Skrējiens bija tāds, kādam tam nevajadzēja būt. Visu skrējiena laiku centos sameklēt savu vietu, būt tur, kur man ir ērti, bet tas tā arī nenotika. Sapratu, ka ir noskrieti jau 600 metri, bet neesmu pat vēl īsti nogurusi, man nav, kur palikt, un garām arī īsti netieku," Velveres balsī var just lielu sarūgtinājumu par pagājušās nedēļas sacensībām. Latvijas sportiste cerējusi iekļūt finālā.

Rudenī Velvere iestājās Latvijas armijā un izgāja arī apmācību kursu nepilnu trīs mēnešu garumā. Šobrīd sacensībās viņa pārstāv armijas sporta klubu (ASK).

"Gatavošanās šai sezonai bija citādāka, nekā sākumā plānots, bet varbūt nedaudz labāka, nekā cerēju. Iestājoties armijā, sapratu, ka man trīs mēneši būs jāpavada bez manas specifiskās treniņu slodzes, kad katru dienu varu trenēties pēc saviem plāniem. Tas, ko piedāvāja armija, noteikti nebija sliktāk, bet gan citādāk. Atgriežoties no pamatapmācību kursa, ar treneri izvērtējām situāciju un sapratām, ka nav slikti. Tas bija ļoti pozitīvs pavērsiens, kas ļāva labi sagatavoties ziemas sezonai. Protams, cerējām, ka būs sacensības un būs iespēja kaut kur startēt, bet tā nenotika. Tāpēc joprojām ir rūgtuma sajūta – gribas skriet un kaut ko noskriet," uz papīra Velvere šobrīd skaitās karavīrs, par ko viņa saņem arī atalgojumu. Šajā pavasarī viņa cer aizbraukt uz treniņnometni ārzemēs.

Velveres galvenais mērķis šogad ir izpildīt normatīvu Tokijas olimpiskajām spēlēm. 800 metros tas ir 1:59.50, kas nozīmē, ka sportistei jālabo savs personīgais rekords (2:00.75).

"Uz to skatos ļoti reāli. Ja mans treneris dod tādu pārliecību, tad tas dod arī man pārliecību," norāda Velvere. "Ja pēc armijas treniņapmācību kursa esmu trenējusies divus mēnešus un esmu labā formā, tas nozīmē, ka normatīvs nav neiespējams. Vajag tikai kvalitatīvas sacensības,"

Pilnu sarunu ar Velveri skaties šovakar 20:15 Sportacentrs.com TV raidījumā "Sports tuvplānā". Tajā viesosies arī "Liepājas" futbolists Artūrs Karašausks un Rīgas "Dinamo" hokejists Jānis Švanenbergs.

     [+] [-]

, 2021-03-09 17:19, pirms 3 gadiem
Šādi rezultāti Velverei lielajās sacensībās ir ierasta parādība, nesaprotu par ko viņa tā ir pārsteigta? Un kāpēc viņa gaidīja kko labāku ja visu laiku ir šādi bijis?

     [+] [-]

, 2021-03-09 21:39, pirms 3 gadiem
Kā var 6 sekundes lēnāk skriet par savu rekordu tik īsā distancē?

Taču jāmet miers karjerai un nav lieki valsts naudu jātērē!