Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Piektdien startē 8. Henrika Silova kauss augstlēkšanā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Piektdien startē 8. Henrika Silova kauss augstlēkšanā
Henriks Silovs (pa kreisi) ar iepriekšējā gada elites grupas laureātiem
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Piektdien un sestdien Daugavpils vieglatlētikas manēžā pie 13. vidusskolas astoto reizi norisināsies "Henrika Silova kauss augstlēkšanā”. Sacensībās piedalīsies sportisti no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas, sacenšoties četrās dažādās vecuma grupās.

Pazīstamā Daugavpils augstlēcēja Henrika Silova kauss tiks izcīnīts jau astoto reizi. Silovs Latvijas vēsturē iegājis kā otrais augstlēcējs, kuram izdevās pārvarēt divu metru augstumu (pirmais no Latgales). Jau vairākus gadus H.Silova kauss ir prestižākās augstlēkšanas sacensības Latgales reģionā, nereti pulcējot ļoti spēcīgus dalībniekus no kaimiņvalstīm. Iepriekšējā gadā uz goda pjedestāla otrā augstākā pakāpiena stājās Latvijas vadošais šī sporta veida pārstāvis Normunds Pūpols.

Šogad dalībai turnīrā pieteikušies 86 sportisti no trīs valstīm. Lietuvu pārstāvēs Paņevēžas, Rokišķu, Viļņas un Marijampoles lēcēji, bet Baltkrieviju ļoti spēcīgi Novopolockas un Minskas pārstāvji. No Latvijas pilsētām uz Daugavpili dosies ogrēnieši, krāslavieši, jēkabpilieši, aizkrauklieši un citu pilsētu iedzīvotāji.

Par medaļām sacensības ritēs četrās vecuma grupās meiteņu un puišu ieskaitē:
D grupa (2001./2002. dzimšanas gads)
C grupa (1999./2000. dzimšanas gads)
B grupa (1997./1998. dzimšanas gads)
A grupa (1996. dzimšanas gads un vecāki).

Gan piektdien, gan sestdien sacensības sāksies plkst. 12:00, bet oficiālā atklāšana un A grupas vīriešu sacensības startēs sestdien plkst. 13:30. Iepriekšējā gadā elites grupā uzvaras tika viesiem no Baltkrievijas un Lietuvas.

Sacensību organizatori izsaka pateicību par atbalstu Daugavpils Sporta pārvaldei, Daugavpils BJSS, Olgai Dukšinskai un Līvijai Jankovskai.

  +1 [+] [-]

, 2011-12-09 23:39, pirms 13 gadiem
cik ieejas maksa?