Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Divkārtējais Eiropas čempions 1500 metros Bāla pēc sezonas beigs karjeru

Jānis Pārums

Divkārtējais Eiropas čempions 1500 metros Bāla pēc sezonas beigs karjeru
Mehdi Bāla
Foto: AFP/Scanpix

Pasaules čempionāta un olimpisko spēļu medaļnieks, kā arī divkārtējais Eiropas čempions 1500 metru skrējienā, francūzis Mehdi Bāla paziņojis, ka pēc pasaules čempionāta, kas augustā norisināsies Krievijas galvaspilsētā Maskavā, beigs karjeru.

Pasaules čempionāta priekšpēdējā dienā, 17.augustā, Bālam apritēs 35 gadi. Pats skrējējs par savu lēmumu pielikt punktu karjerai paziņojis savā "Twitter" profilā, norādot: "Šī sezona būs mana pēdējā... par 99%. Gribētu karjeru noslēgt Maskavā."

Daudzkārtējais Francijas rekordists pirmoreiz starptautiskajā arēnā parādījās 1996.gadā, kad startēja pasaules junioru čempionātā Sidnejā. Pēc trim gadiem Gēteborgā viņš kļuva par Eiropas jauniešu čempionāta bronzas medaļnieku. Gēteborga Bālam ir veiksmīga pilsēta, jo 2006.gadā viņš tur kļuva par divkārtēju Eiropas čempionu (pirmo titulu izcīnīja 2002.gadā Minhenē). Bālas rēķinā arī 2003.gada pasaules čempionāta sudrabs (zaudēts tikai slavenajam Hikamam El Gerūžam) un 2008.gada Pekinas olimpisko spēļu bronza. Pekinā gan Bāla finišēja ceturtais, taču vēlāk tika pie bronzas medaļas, jo čempions Rašīds Ramzi tika pieķerts dopinga lietošanā un diskvalificēts.

Pirms noslēdzošās sezonas Bālam ir nelielas veselības problēmas, kas liedz trenēties uz pilnu slodzi, un kā atzīst pats sportists, tad šobrīd viņš atpaliek no ieplānotā gatavošanās procesa.

Izmantotie resursi:
Sport en direct, Match en direct, Info sport...