Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

EČ vecmeistariem soļošanā Ivzāns izcīna zeltu un divus sudrabus, komandām bronzu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

EČ vecmeistariem soļošanā Ivzāns izcīna zeltu un divus sudrabus, komandām bronzu
Normunds Ivzāns. Foto: Jēkabpils laiks.

Itālijas pilsētā Peskārā notikušajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā vecmeistariem soļošanā Normundam Ivzānam sanāca medaļu birums, izcīnot četras godalgas un nopelnot pilnu medaļu komplektu.

Itālijā notikušajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā vecmeistariem soļotājs Normunds Ivzāns startēja trijās individuālajās distancēs - 5000m, 10km un 20km, kurās visās viņš izcīnīja medaļas. Galvenie pretinieki kā vienmēr bija spāņi, poļi, Itāļi, portugāļi un vācieši. Kopā Normunda grupā bija 15 dalībnieki.

Vislabāk Jēkabpils novada sportistam veicās garākajā 20km distancē, kur tika pārspēti visi konkurenti un izcīnīts zelts, uzrādot arī otro labāko rezultātu no visām grupām. 5000m un 10km tikai olimpiskajās spēlēs 9. vietu izcīnījušais polis spēja apsteigt soļotāju no Preiļiem, līdz ar to Ivzānam vēl divas medaļas - abas sudraba kaluma. Zīmīgi, ka 5000m līdz zeltam latvietim pietrūka nieka sekunde.

Komandu sacensībās, startējot kopā ar olimpiskajās spēlēs, pasaules čempionātā un Eiropas čempionātā desmitniekā tikušo Modri Liepiņu un Valdi Orehovu izdevās uzrādīt trešo rezultātu un iegūt bronzas medaļu.

Kā atzīst pats Normunds Ivzāns, tad mērķis bijis izcīnīt divas medaļas, jo līdz šim viņa kontā bija 58, un gribējies šo skaitli noapaļot uz 60. Sanāca vēl labāk, kā cerēts, izcīnot četras medaļas, tādējādi kopā esot jau 62 medaļām. "Jau vienpadsmito sezonu esmu Top3 Eiropas čempionātos un pasaules čempionātos. Daudzi uzstartē vienu, divas vai trīs sezonas, vai arī izlaiž vairākus gadus, tad vēlreiz parādās. Vai pietiks motivācijas līdz simtajai medaļai, grūti pateikt, tas nav pa jokam," noteic 22. zelta medaļu izcīnījušais Ivzāns un piebilst, ka ir lepnums, kad skan himna un plīvo Latvijas karogs.

Informāciju sagatavot palīdzēja
Normunds Ivzāns

     [+] [-]

, 2023-10-08 21:15, pirms 9 mēnešiem
Talantīgs dzeks. Noteikti būtu sasniedzis daudz arī jaunībā ja nebūtu muguras trauma. Apsveicam.