Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

Lasmane: "Pēc sezonas beigām uzēdīšu kādu saldu kūciņu"

Lasmane: "Pēc sezonas beigām uzēdīšu kādu saldu kūciņu"
Rūta Kate Lasmane. Foto: Guntis Bērziņš

Lai gan Prezidenta balvas izcīņā vieglatlētikā komandu kopvērtējumā drošu uzvaru guva Igaunijas izlase, tomēr individuāli augstvērtīgākos rezultātus, tiekot pie Prezidenta kausiem, uzrādīja Latvijas sportisti. Vīru konkurencē panākumu guva soļotājs Arnis Rumbenieks, bet dāmām šī gada sacensību pašu augstvērtīgāko rezultātu sasniedza Rūta Kate Lasmane. Trīssoļlēcēja pēc sava triumfa dalījās emocijās ar portālu Sportacentrs.com.

Prezidenta balvas trīssoļlēkšanas sacensības Rūta Kate Lasmane sāka ar neieskaitītu mēģinājumu dēlīša pārkāpuma dēļ. Ieskaiti ventspilniece ieguva ar otro lēcienu, tiekot līdz 13,75 metru atzīmei, bet trešajā piegājienā savu rezultātu uzlabojot līdz 13,87 metriem. Dienas un visu sacensību tālākais lidojums Lasmanei padevās piektajā piegājienā, kad Latvijas sportiste aizlēca līdz 14,02 metru atzīmei.

Par savu sniegumu Baltijas mačsacīkstēs Lasmane teica: "Esmu ļoti priecīga par savu sniegumu Prezidenta balvas mačos. Sezona bija gara un ir prieks, ka sezonas izskaņā spēju saņemt visus spēkus un nostartēt labi. Kaut gan likās, ka ir sakrājies liels nogurums, tomēr spēju saņemties, un tagad ir tāds lepnuma brīdis."

"Trīssoļlēcējus Dieviņš laikam lutināja. Man likās, ka ir ļoti labs laiks. Vējš šajā stadionā mēdz būt neparocīgs, jo ir mainīgs. Kopumā man liekas, ka bija ļoti labi," iemeslu sūkstīties par apstākļiem neatrada Lasmane, kura uzrādīja sacensību augstvērtīgāko rezultātu pēc IAAF punktu tabulas sistēmas, izcīnot individuālo Prezidenta kausu.

Pirmo reizi savā prezidentūras laikā sacensību galvenās balvas pasniegs Edgars Rinkevičs, tomēr tradicionālā pieņemšana Rīgas pilī Lasmanei, visticamāk, ies secen, jo sportiste jau atradīsies ASV un gatavosies savai ceturtajai sezonai Nacionālajā koledžu atlētikas asociācijā (NCAA).

"Par šo sezonu esmu ļoti priecīga, jo vismaz daļēji izpildīju savu mērķi. Tā bija medaļa NCAA čempionātā ar labu rezultātu pāri 14 metriem (14,21). Protams, gribējās pietuvoties tuvāk pasaules čempionāta normatīvam, kas šoreiz neizdevās. Tik un tā ir izdevies noturēties pie labas veselības un esmu stabili lekusi pāri 14 metriem. Protams, vienmēr gribas labāk," izteicās Latvijas trīssoļlēcēja.

"Amerikā ir ļoti stipra sprinta skola. Tur ļoti spēcīgi tiek strādāts pie ātruma un tempa, kā arī eksplozīvā spēka, kas šeit ir iztrūkstoši. Tur ir visas iespējas to darīt - spēka zāles, ekipējums un tādas lietas, kas ļauj pie tā strādāt. Amerika arī ir pazīstama kā sprinta skola, kur, attīstot ātrumu, tu vari arī tālāk aizlekt," par uzsvariem okeāna viņā pusē iezīmēja ventspilniece.

Lielie mačs, kas jau ir visu sportistu prātos ir nākamā gada Parīzes olimpiskās spēles. Lasmanei pie sava personīgā rekorda jāpieliek pēda līdz olimpiskajam normatīvam: "Lai pavisam droši pretendētu uz Parīzi ir vismaz jāpietuvojas sacensību normatīvam, kas ir patiešām ļoti augsts (14,55). Tā kā jālec 14,50 - 14,60 robežās, lai es bez jautājumiem brauktu uz Parīzi. Ja līdz normatīvam nesanāk tikt, tad jābūt stabilam 14 metru sniegumam."

"Par to, vai man šī sezona ir galā, uzzināšu tuvākajās dienās. Ja nav pasaules čempionāts, tad Prezidenta balva bija šīs sezonas noslēdzošie mači," atzina sportiste. "Atvaļinājuma plāns ir pavadīt Latvijā atlikušo laiku, līdz braukšanai uz Ameriku, kopā ar ģimeni un pie dabas. Beidzot uzēdīšu kādu saldu kūciņu. Vienkārši pavadīšu laiku Latvijā," pastāstīja Prezidenta kausu izcīnījusī Lasmane.


Agate Caune. Foto: Guntis Bērziņš

Caune izcīna uzvaru Rīgas maratona programmā iekļautajā 5km skrējienā

LETA. Latvijas vieglatlētikas vidējo distanču skrējēja Agate Caune svētdien izcīnīja uzvaru "Rimi" Rīgas maratona programmā iekļautajā piecu kilometru skrējienā.
Anete Sietiņa. Foto: Reuters/Scanpix
4

Sietiņa izcīna uzvaru šķēpmešanā starptautiskās sacensībās Polijā

LETA. Latvijas sportiste Anete Sietiņa sestdien Hožovā, Polijā, starptautiskās vieglatlētikas sacensībās izcīnīja uzvaru šķēpa mešanā.
Dmitrijs Serjogins. Foto: Guntis Bērziņš.
1

Serjogins un Siliņa izcīna otro vietu Rīgas maratonā, kļūstot par Latvijas čempioniem

LETA. Latvijas vieglatlētikas garo distanču skrējēji Dmitrijs Serjogins un Anita Siliņa svētdien "Rimi" Rīgas maratonā izcīnīja otrās vietas, vienlaikus kļūstot par valsts čempioniem maratonā.