Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Sirmais: "Olimpisko spēļu pārcelšana man ir laba, veselības sakārtošana prasīja laiku"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Sirmais: "Olimpisko spēļu pārcelšana man ir laba, veselības sakārtošana prasīja laiku"
Zigismunds Sirmais un Līna Mūze. Foto: Guntis Bērziņš, athletics.lv

2016. gada Eiropas čempions šķēpmešanā Zigismunds Sirmais pēdējā laikā cīnījās ar veselības problēmām un pērn nestartēja. Tagad gatavs sacensties, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ nākas nogaidīt. Olimpisko spēļu pārcelšana uz 2021. gadu viņa gadījumā ir labs risinājums. Par to lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

Mūsu sportists tagad ir vesels un cītīgi trenējas. Kimo Kinnunens trenē attālināti, sen jau ir pierasts, jo kopš 2015. gada tiek strādāts arī tādā veidā. "Viss norit pēc plāna. Strādājot ar fizioterapeitu, veselību var sakārtot, tikai tas prasīja laiku. Šobrīd jūtos labi," atklāj 28 gadus vecais Latvijas šķēpmetējs.

"Olimpisko spēļu pārcelšana manā gadījumā ir pat laba. Ir vairāk laika sagatavoties, izlabot kļūdas. Izmantošu šo laiku, kas ir dots," saka Zigismunds Sirmais, kuram nav jāsūdzas par finansējumu, turpina atbalstīt arī Latvijas Olimpiskā vienība. Patlaban gan nevar pelnīt komercsacensībās, taču sarūpēts drošības spilvens. "Neesmu izšķērdīgs, ir iekrājumi."

Nopietni mači sāksies augustā, piedalīsies arī mazākās sacensībās, bet olimpisko normatīvu varēs sākt medīt no decembra. Gribētos mest pie 80m jau šogad, lai pēcāk pieliktu klāt dažus vajadzīgos metrus. Tokijas spēļu normatīvs ir augsts (85m), tāpēc ļoti iespējams, ka varēs kvalificēties arī pēc ranga.

Kā jau ziņots, 2016. gada jūlijā Zigismunds Sirmais triumfēja Eiropas čempionātā [foto reportāža].

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Gints Narogs

     [+] [-]

, 2020-06-06 14:04, pirms 4 gadiem
Domāju, ka nākamgad metīs pāri 80 un brauks uz OS.