Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Spānijā sasniegti sezonas labākie rezultāti un nacionālie rekordi

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Spānijā sasniegti sezonas labākie rezultāti un nacionālie rekordi
Auriola Dongmo.Foto: Worldathletics.

Eiropas čempione telpās Auriola Dongmo vakar Spānijā notikušajās “World Athletics” Kontinentālās tūres bronzas līmeņa sacensībās sasniegusi sezonas labāko rezultātu lodes grūšanā un arī Portugāles rekordu. Tikmēr dažās citās disciplīnās tika sasniegti sezonas labākie rezultāti Eiropā.

Dongmo pagājušo svētdien ar 18,74m negaidīti palika otrā Eiropas komandu čempionātā, piekāpjoties uzvarētājai 1cm. Toties vakar Spānijā viņa trijos mēģinājumos pārsniedza 19m un reabilitējās ar sezonas labāko rezultātu pasaulē un arī valsts rekordu – 19,75m. Tādējādi kādreizējā Āfrikas čempione par 10 cm apsteidza līdzšinējo sezonas līderi, vairākkārtējo Olimpisko un pasaules čempioni Valēriju Adamsu no Jaunzēlandes.

Tikmēr Olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātos bieži sešiniekā tikusī Holija Bredšova ar 4,82m uzstādīja Lielbritānijas rekordu kārtslēkšanā ārā. Pasaules čempionāta bronzas medaļas ieguvēja telpās par 1cm uzlaboja savu un valsts rekordu, ieņemot šobrīd 3.vietu sezonas labāko rezultātu sarakstā. Telpās viņa ir pārlēkusi 4,87m.

Lai arī vēl viena uzvara Portugālei nesanāca, tomēr valsts rekords tika sasniegts 400m sievietēm, kur Katija Azevedo uzrādīja laiku 50,59, kļūstot par pirmo portugālieti, kura šo distanci noskrējusi ātrāk par 51 sekundi. Uzvarēja Dominikānas pārstāve Merileidī Paulino, kura noskrēja ātrāk par 50 sekundēm – 49,99, kas ir 7. labākais rezultāts šogad pasaulē. Tikmēr šajā distancē ar barjerām vīriešiem uzvarēja 2014.gada Eiropas vicečempions Rasmus Megi no Igaunijas, uzstādot Eiropas labāko rezultātu šajā sezonā – 48,87. Tiesa, šogad vēl nav startējis pasaules čempions Karstens Varholms no Norvēģijas.