Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:4, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Vlodarčika veserī piekāpjas venecuēlietei, Okagbare 100m zem 11 sekundēm Slovākijā

Vlodarčika veserī piekāpjas venecuēlietei, Okagbare 100m zem 11 sekundēm Slovākijā
Blessinga Okagbare. Foto: Worldathletics

Vakar Slovākijas pilsētā Šamorinā “World Athletics” Kontinentālās tūres sudraba līmeņa vieglatlētikas sacensībās vesera mešanā mazpazīstamā Rosa Rodrigesa no Venecuēlas pārspēja vairākkārtējo Olimpisko un pasaules čempioni Anita Vlodarčiku, bet 100m sievietēm ar sacensību rekordu zem 11 sekundēm uzvarēja Olimpiskā un pasaules vicečempione tāllēkšanā Blesinga Okagbare no Nigērijas.

Nigērietei Okagbarei vienīgajai izdevās noskriet ātrāk par 11 sekundēm (10,98), svinot pārliecinošu uzvaru 100m un kļūst par pirmo sievieti, kura Slovākijā skrējusi zem 11 sekundēm. Tikmēr vīriešiem 100m, atkārtojot Latvijas rekordu 10,18 un par 0,05 sekundēm apsteidzot pasaules čempionu stafetēs Maiklu Rodžersu, pirmo no divām uzvarām izcīnīja amerikānis Alonso Edvards, kurš 2009.gada pasaules čempionātā 200m piekāpās tikai tajā skrējienā pasaules rekordu uzstādījušajam Juseinam Boltam. Edvards vakar bija ātrākais arī 200m (20,22). 31 gadu vecais panamietis tik ātri pēdējos trijos gados nebija skrējis.

Sievietēm vesera mešanā titulētā poliete Anita Vlodarčika joprojām ir ceļā uz formas atgūšanu pēc traumas sadziedēšanas, tāpēc vēl savā kādreizējā līmenī rezultātus neuzrāda. Ar 72,95m viņai nācās samierināties ar otro vietu, jo 34cm tālāk veseri raidīja 34 gadus vecā venecuēliete Rosa Rodrigesa, kura par 30cm atpalika no sev piederošā valsts rekorda. Vīriešiem šajā disciplīnā ar 78,95m uzvarēja pasaules vicečempions no Francijas Kventins Bigo, tikai par 4cm atpaliekot no sava pirms 12 dienām uzstādītā personiskā rekorda.

Tikmēr Meksikas rekordu augstlēkšanā (2,31m) uzstādīja 30 gadus vecais Edgars Rivera, kurš pirms četriem gadiem Londonā pasaules čempionātā ieguva 4.vietu (2,29m). Ungāriete Luka Kozaka uzvarēja 100m/b ar 12,87, bet 400m barjerotajā distancē britu skrējēja Džesika Tērnere laboja 30 gadu veco sacensību rekordu – 54,77. Džemma Rīkija bija ātrākā 800m – 1:59,60.

Jau ziņojām, ka mūsu šķēpmetējs Gatis Čakšs pirmo reizi šosezon pārsniedza 80m robežu (80,91m) un ieguva 3.vietu.


Foto: Salaspils Sporta nams.
1

Pēc 2 nedēļām jubilejas 10. Salaspils pusmaratons ar vadošajiem skrējējiem un atbalstu Ukrainai

Svētku noskaņās, savu pastāvēšanas desmitgadi, šī gada 11. maijā atzīmēs “Ezerkauliņi” Salaspils pilsētas pusmaratons. Kā ierasts, Salaspils pilsētas ielas visas dienas garumā pieskandinās bērnu distanču, 5km, 10km un galvenās distances – pusmaratona – skrējēji, piedaloties vairākiem vadošajiem Latvijas skrējējiem. Kā jaunums šogad ir ieviests jūdzes skrējiens, kas būs veltīts Salaspils sadraudzības pilsētas Bobrovicjas Ukrainā atbalstam.
Kenijas skrējēja Peresa Jepčirčira 2024. gada Londonas maratona finišā. Foto: Tolga Akmen/EPA/Scanpix
7

Kenijiete Jepčirčira Londonas maratonā labo pasaules rekordu sievietēm

LETA--PA Media/DPA. Kenijas vieglatlētikas garo distanču skrējēja Peresa Jepčirčira svētdien Londonas maratonā laboja pasaules rekordu, distancē sacenšoties tikai sievietēm.
Armands Duplantiss. Foto: Zumapress.com/Scanpix
5

Duplantiss par centimetru labo sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā

LETA--AFP. Zviedrijas vieglatlēts Armands Duplantiss sestdien Ķīnā pirmajā Dimanta līgas posmā laboja sev piederošo pasaules rekordu kārtslēkšanā par vienu centimetru.