Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

TOP 5 Vidzemes sporta pasākumi šovasar

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Vidzeme ir viens no četriem bijušajiem Latvijas novadiem, kurā ir sapulcējušās vairākas lielas pilsētas un daudzās no tām arī šovasar notiek Latvijas sporta dzīvei ļoti nozīmīgi sporta pasākumi, kurus apmeklēt vari paspēt vēl arī tu. Informatīvais apkopojums tapis sadarbībā ar CredPro - labāko palīgu ātro kredītu salīdzināšanā un izvēlē.

Valsts prezidenta balva vieglatlētikā

31. jūlijā un 1. augustā Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā jau 21. reizi norisināsies Valts prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā. Šajās sacensībās piedalīsies ne tikai Latvijas vieglatlēti, bet arī pārējo Baltijas valstu vieglatlētikas izlases, jo paralēli nacionālajām sacensībām norisināsies arī Baltijas valstu U16 vecuma grupas sacensības.
Šīs sacensības notiek jau kopš 1995. gada, kad no 15. līdz 16. jūlijam Valmiera pirmo reizi uzņēma šo vieglatlētikas sacensību dalībniekus, kuri sacentās 37 dažādās vieglatlētikas disciplīnās. Pirmos 17 sacensību gadu sacensības notika nemainīgā formātā, kad tajās sacentās visu četru Latvijas novadu un arī Latvijas galvaspilsētas Rīgas vieglatlētikas komandas, kuru noslēgumā Latvijas prezidents izsniedza trīs galvenās balvasvienu individuāli labākajam vieglatlētam un vieglatlētei, kā arī labākajai vieglatlētu komandai. Bet 2012. gadā šīs sacensības piedzīvoja formāta izmaiņas, jo sacensības no nacionālām kļuva par starptautiskam, uzņemot ne tikai Latvijas, bet arī Lietuvas un Igaunijas sportistus. Izmaiņas ir arī tajā, ka kopš 2012. gada par prezidenta balvu var sacensties tikai un vienīgi sportisti, kuri jau ir izpildījuši Olimpisko kvalifikācijas normatīvu.
Šogad šīs Baltijas vadošās vieglatlētikas sacensību atklāšana notiks 31. jūlijā 20:00, kurā piedalīsies arī jaunievēlētais Latvijas prezidents Raimonds Vējonis. Bet pēc atklāšanas ceremonijas, kuras tematika būs stafešu skrējieni, uzstāsies grupa ElektroFolk.

Rīgas “Dinamo” pārbaudes spēles

13. jūlijā Vidzemes Olimpiskajā centrā savu treniņnometni uzsāka Kontinentālās hokeja līgas komanda Rīgas “Dinamo”, lai pienācīgi sagatavoties jaunajai KHL sezonai. Un šīs treniņnometnes ietvaros, kura “Dinamo” komandai noslēgsies 29. jūlijā, hokejisti arī aizvadīs divas KHL pārbaudes spēles, kuras ir iespējams apmeklēt ikvienam interesentam.
24. jūlijā mūsu Dinamieši tiksies ar Krievijas Toljati pilsētā bāzēto komandu Toljati “Lada”. Šī komanda, kuru pašreiz trenē Rīgas “Dinamo” bijušais treneris Artis Ābols, ir nodibināta 1976. gadā, un kopš šī laika tā jau veselas divas reizes ir kļuvusi par Krievijas čempioni hokejā.
Bet 28. jūlijā Vidzemes Olimpiskajā centrā varēs vērot Rīgas “Dinamo” cīņu ar Maskavas apgabala pilsētas Podļoskas komandu “Vitjaz”. Šī komanda, kura tika izveidota 1996. gadā un kuras pašreizējais treneris ir Oļegs Orehovskis, kopš tā laika arī jau vairākas reizes ir triumfējusi dažādās sacensības tai skaitā arī Krievijas Augstākajā līgā.

Mūsu pašu “Dinamo” ir dibināta tikai 2008. gadā, kura, salīdzinoši ar savām pretiniecēm ir pavisam jauna komanda, taču, šajos 7 gados “Dinamo” jau ir paspējis uzvarēt “Cerību kausā” un noturēt savas pozīcijas Kontinentālajā hokeja līgā. Pašreiz mūsu komandu trenē soms Kari Heikile, bet komandas kapteinis ir Lauris Dārziņš.

Baltijas un Eiropas čempionāts ātrumlaivām

Jau 18. un 19. jūlijā Alūksnes ezerā norisināsies starptautiskas sacensības ūdens motosportā ar nosaukumu Baltijas un Eiropas čempionāts ātrumlaivām. Šo sacensību ietvaros notiks ne tikai Baltijas čempionāts un visas Eiropas čempionāts ātrumlaivām, bet arī Latvijas atklātā čempionāta trešais posms. Šajās sacensībās piedalīsies sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Krievijas, kuri sacentīsies šī ūdens motosporta vairākās klasēs.
Šo sacensību atklāšana notiks 18. jūlijā pulksten 12:30 Alūksnes ezera Pilssalā, bet jau pulksten 13:00 notiks pirmo sacensību starts. Ikviens interesents ir aicināts doties vērot, kā Latvijas un Latvijai tuvāko kaimiņvalstu labākie ātrumlaivu sportisti sacenšas par Eiropa un Baltijas čempiona tituliem, jo sacensību vērošana ir bez maksas.

SEB MTB maratons

2. augustā Smiltenē notiks SEB MTB maratona 5. posms, kurā divās dažādās distancēs sacentīsies daudzi kalnu velosporta sportisti.
Šis maratons ik posmu pulcē sportistus kā no Latvijas, tā Lietuvas, Igaunijas, Polijas un citām tuvākām un tālākām valstīm. Un, lai gan SEB MTB maratona viens no svarīgākajiem posmiem jau tika aizvadīts 5. jūlijā Siguldā, kura trase arī tika iekļauta prestižajā Starptautiskās Riteņbrukšanas savienības (UCI) MTB maratonu kalendārā, arī nākamais 5. posms Smiltenē ir tikpat svarīgs ikvienam MTB maratona sportistam, lai turpinātu vākt punktus par nobrauktajiem posmiem.

SEB MTB maratonā dalībnieki sacenšas divās dažādās distancēs. “Skandi motors ” braucienā sportistiem ir jāmēro vidēji no 55 līdz 60 kilometriem, bet otrā distance ir “Virši – A” distance, kura ir 35 līdz 45 kilometrus gara, balstoties uz to, kur notiek sacensības. Vēl šī maratona laikā tiek rīkota arī “Mammadaba” veselības distance, kura ir 25 līdz 35 kilometrus gara un kurā netiek uzņemts laiks, ka rezultātā tajā var startēt ikviens, kurš ir dzimis līdz 2003. gadam un vēlas izmēģināt savus spēkus MTB maratonā.

Pēc šī Smiltenes posma 2. augustā, maratona 6. posms notiks 16. augustā Talsos, bet SEB MTB maratons noslēgsies ar 7. posmu 27. septembrī Ikšķilē.

Pludmales volejbola sacensības “Valmiera Beach 2015”

16., 23. un 25. jūlijā Valmierā, Daiņu pludmalē, kura atrodas Jāņa Daliņa ielā 6, norisināsies pludmale volejbola sacensības “Valmiera Beach 2015”. Jau 16. jūlijā notiks šo sacensību 8. posms, 23. jūlijā būs sacensību 9. posms, bet 25. jūlijā ar noslēguma posmu arī noslēgsies šīs pludmales volejbola sacensības.

Šīs sacensības organizē biedrība Vidzemes Studentu Sporta klubs (VSSK), ar mērķi veicināt volejbola attīstību un popularitāti ne tikai Valmierā, bet arī visā Vidzemes reģionā. Visi sacensību posmi notiek MIX un King Of The Beach sacensību formātā, kas nozīmē, ka šajās sacensībās var piedalīties ikviens interesents un volejbola entuziasts, jo pasākuma rīkotāji nav noteikuši ne vecuma ne profesionalitātes līmeņa ierobežojumu. Vienīgais noteikums ir, ka sacensību dalībniekiem ir jāmīl volejbols un jābūt priekam spēlēt pludmales volejbolu.

Informatīvais apkopojums tapis sadarbībā ar CredPro - labāko palīgu ātro kredītu salīdzināšanā un izvēlē.