Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1459, Did:0, useCase: 3

12. maijā notiks bezmaksas ON-LINE nodarbība skolēniem par drošu atpūtu pie ūdens

Mārcis Martini
Mārcis Martini

Skolotāji aicināti pieteikt bērnus bezmaksas tiešsaistes nodarbībai par drošu uzvedību pie ūdens. 12. maijā biedrība “Peldēt droši” un Latvijas peldēšanas federācija aicina bērnus un jauniešus atkārtot svarīgāko par drošu un patīkamu atpūtu pie ūdens vasaras sezonā. Vēl līdz 11. maija pusnaktij skolotāji un pirmskolu pedagogi aicināti reģistrēt klases nodarbībai vietnē Kursi - Peldēt droši

12. maijā plkst. 9.00 nodarbība pašiem mazākajiem – pirmskolas audzēkņiem. Plkst. 10.00 sāksies nodarbība sākumskolas skolēniem, plkst. 11.00 nodarbība 5.–9. klasēm, savukārt, vidusskolēni pie ekrāniem aicināti plkst. 12.00. Nodarbības ilgums – viena mācību stunda (40 minūtes). Nodarbībās plkst. 10.00 un 12.00 tiks nodrošināts surdotulkojums.

Nodarbībās bērni uzzinās, kam pievērst uzmanību, izvēloties drošu peldvietu, kāda ir pareiza un atbildīga uzvedība, atpūšoties pie ūdens un nodarbojoties ar ūdens sporta veidiem. Tiks skaidrota peldētprasmes nozīme, iemesli, kā rezultātā var notikt nelaime, un kliedēti mīti par slīkšanas atpazīšanu.

Katrā no nodarbībām viesosies bērniem un jauniešiem atpazīstama Latvijā zināma personība. Ar bērnudārzu audzēkņiem tiksies Tuta un Lapsa, savukārt ar skolēniem pieredzē dalīsies Jānis Skutelis un Pauls Timrots.

Nodarbības vadīs atraktīvais improvizators aktieris Artūrs Breidaks un “Peldēt droši” eksperts, peldēšanas, burāšanas treneris Toms Jēkabsons.

Biedrības “Peldēt droši” dibinātāja Zane Gemze: “Vasarā teju visi atrod laiku atpūtai pie ūdens, taču ne vienmēr novērojam atbildīgu un drošu uzvedību. Tāpēc katru gadu pirms vasaras ir būtiski atkārtot svarīgāko. Pateicoties zināšanām, bērnu uzvedība ir atbildīgāka un nereti tieši bērni ir tie, kas aizrāda un pamāca pieaugušos. Šobrīd dalību pieteikuši jau vairāk nekā 32 tūkstoši bērnu. Pateicoties tehnoloģijām, dalībnieku skaits nav ierobežots, ar ekrāna starpniecību nodarbībās var piedalīties visi bērni visā Latvijā.”

Runāt par drošību uz ūdens nekad nebūs par daudz, jo katru gadu Latvijā noslīkst vairāk nekā 120 cilvēku. Noslīkšana ir viens no trim biežākajiem nāves cēloņiem bērniem vecumā līdz 14 gadiem. No ūdenstilpēm šogad jau izcelti 26 cilvēki. Bērni visbiežāk noslīkst piemājas ūdenstilpēs, nenorobežotos dīķos, ezeros un upēs. Sabiedrības izpratne par drošu uzvedību pie ūdens ir nepietiekama. Noslīkšana notiek ātri un klusu, taču tā ir novēršama!

Bezmaksas nodarbības tiešsaistē jau otro gadu rīko biedrība “Peldēt droši” un Latvijas Peldēšanas federācija.

2021. gada nodarbības ieraksts un citi informatīvie materiāli atrodami vietnē: https://peldet.lv/esi-zinoss/.

Nodarbības tiek īstenotas sociālās kampaņas “Ja peldēt, tad droši! Nepārvērties slīkonī” ietvaros. Nodarbības tiešsaistē līdzfinansē Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem projekta “Tuvojas vasara – atceries par drošību uz ūdens” ietvaros. Aktivitāte tiek īstenota programmas NVO Fonda projekta “Atbalsts LPF darbības stiprināšanai un interešu aizstāvībai cilvēkdrošības uz ūdens veicināšanas jomā” (projekta nr. 2022.LV/NVOF/MAC/043/27) ietvaros. Par aktivitāšu saturu atbild biedrība “Latvijas Peldēšanas federācija”.

  -1 [+] [-]

, 2022-05-10 15:31, pirms 2 gadiem
Ļoti labi, ka runās par drošu atpūtu un uzvedību pie ūdens, nevis tikai peldētprasmi. Mums noslīkušo statistika ir bēdīga un nemācēšana peldēt ne vienmēr ir galvenais iemesls.