Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:597, Did:0, useCase: 3

Vankūveras hokejs un prognozes

Vankūveras hokejs un prognozes
Ģirts Ankipāns.
Foto: AFP/Scanpix

Ar pāris negulētām naktīm ir noslēdzies Vankūveras Olimpisko spēļu grupu turnīrs hokejā. Atskatīsimies uz mūsu puišu sniegumu un citu komandu paveikto, kā arī ielūkosimies turpmākajā turnīra izspēlē.

Ar skaistiem Latvijas ģērboņiem uz krūtīm mūsu pašu Mārtiņi, Lauri, Miķeļi, Ģirti un Aleksandri trīs reizes jau ir izgājuši Vankūveras olimpiskajā laukumā, vairumam īsteno latviešu neļaujot gulēt. Protams, zinošie hokeja fani jau pirms ripas iemešanas centrā nojauta, ka uzvaras nekritīs no gaisa kā pīles medību sezonas laikā, taču katram līdzjutējam iekšā bija neliels optimisma stars (nenoliegšu – man bija diezgan liels), jo pirms spēles taču uz tablo ir divi vienādi cipari – 0:0. Smagi dabūjuši pa dibenu – 2:8 pret Krievijas zvaigznēm, 2:5 pret Jagru un Co un 0:6 pret „bračkām” Hossām – jau iepriekšminētie Latvijas līdzjutēji paliek domīgi gan par hokejistiem, gan par Znaroka mierīgo attieksmi. Jau teicu, ka mūsu fani ir zinoši, taču nepiemetināju, ka viņi (mani ieskaitot) ir arī prasīgi. Daudz nemainot iznākumu, nu gribam mēs 2:4 pret Krievijas tanku, gribam mēs 2:3 un saspringtas beigas pret čehiem (lai gan piekto ripu čehi iemeta tukšos vārtos un nedaudz „sasprindzinājumiņš” bija), gribam mēs 5:6 pret slovākiem. Vai tad nē? Lai kā arī būtu, neliela zelta maliņa ir arī šoreiz – kārtējo reizi varam pārliecināties, cik Kaža ir labs (es teiktu: teicami izcils), redzam, cik Miķelis un Lauris ātri pielāgojas pavisam citādākam sporta veidam: Z – Amerikas hokejam, Ankipāns vienkārši perfekts, Bārtulis, Daugaviņš – super! Ir mums čaļi, kas prot to spēli. Puiki labi spēlēja (A. Cipruss). Ceru, ka visus pieminēju. Varētu arī uzskaitīt džekus, kuriem ne īpaši Vankūverā patīk spēlēt hokeju, bet ne šajā blogā!

Ja apskatām pārējo grupu spēļu iznākumus, tad uzreiz ķersimies pie pārsteigumu meklēšanas. Nav noslēpums, ka, sākoties jebkuram turnīram, jebkuram čempionātam, visi gaida kādu pārsteigumu, taču jautājums paliek atklāts – kurš šo pārsteigumu/pārsteigumus sagādās šoreiz? Vispirms vajadzētu runāt par Šveices spēli pret skanīgajiem Kanādas uzvārdiem – 2:2 pēc pamatlaika, bullīšos tomēr Krosbijs parāda savu brīnumbērna slavu un izvelk uzvaru kanādiešiem, lai gan droši varam teikt, ka uzvarētāji pēc šīs spēles jutās kā zaudētāji un otrādāk. Jāizceļ arī pelnītā slovāku uzvara pār krieviem 2:1 bullīšos. Jaunie, ātrie amerikāņi taktiski un skaisti apspēlē kanādiešus – 5:3. Ja jau runājam par pārsteigumiem, tad der zināt, kā tie ir gan patīkami, gan nepatīkami. Un pirmajā vietā nepatīkamo pārsteigumu topā ir.....,protams,...Kanāda – pirmajā spēlē neizteiksmīgais 8:0 pret norvēģiem – neloģiski jau skan, bet tiešām spēle bija neizteiksmīga (1. trešdaļa noslēdzās 0:0), un tālāk seko jau divas pieminētās kļavas lapas valsts spēles pret Šveici un pret ASV. In general – grupu turnīru bez zaudējumiem noslēgušas divas komandas – ASV un Zviedrija (ja man šodien būtu jākronē Olimpiskie čempioni hokejā, tad zelta medaļas kārtu kaklā amīšiem. Protams, arī zviedri izskatās labi, pat ļoti labi, bet......viņi vienkārši spēlē kā zviedri – tehniski, virpulīgi un karuselīgi). Bez 1/8 fināla kārtas 1/4 ir tikušas vēl divas komandas – krievi, kā mūsu grupas uzvarētāji un somi, kā labākā otrā komanda. Pārējie gan spēlēs 1/8 finālu. Pie tā arī pārejam.

1/8 fināla pāri

Šveice – Baltkrievija (ASV)
Čehija – Latvija (Somija)
Kanāda – Vācija (Krievija)
Slovākija – Norvēģija (Zviedrija)

Latvija – Čehija
Nu ko, vienreiz jau spēlējām. Spēlējām labi, man patika. No 0:4, 2:4 un kļuva interesanti. Par šo variantu domāju – labākais iespējamais. Kā jāspēlē? Protams, no aizsardzības, uz pretuzbrukumiem, Edgaram „jāstāv uz galvas” (beidzot), aizsargiem jāskrien tā kā nekad, uzbrucējiem jābūt nekaunīgiem. Bet ko nedrīkst aizmirst.? Znarokam vienreiz jānomaina košļene mutē un jāsavāc mūsējie. Vai tad pret Jagru neesam spēlējuši? Esam un kā vēl. Vai tad spēle pret čehiem nebija laba? Bija laba (50 minūtes). Vai tad iepriekš neesam čehus pārmācījuši (es domāju gandrīz)? Esam (gandrīz). Vai tad nevaram? Protams, ka varam! Tad nu 24. februārī 5:00 skatīsimies un cerēsim, kā latviešiem piedienas. Tagad padomāsim par to, ko prasīgie latvieši gaida un drīkst gaidīt no šīs (atļaušos to nosaukt) četrgades svarīgākās izlases spēles.? (Un lai apklust tie, kuri saka, ka svarīgākās spēles ir par Olimpisko ceļazīmi. Es kā prasīgais latvietis uzskatu, ka mūsu vieta ir tur – Olimpiādē - starp tām 12 mežonīgi spēcīgajām izlasēm). Mums jāgaida un mēs drīkstam gaidīt cīņu, vārda vistiešākajā nozīmē. Mums jāgaida tas, ka puiki sitīsies viens par otru, mums jāgaida tas, ka džeki būs „gatavi nosist” Edžas dēļ, mums jāgaida tas, ka nebūs stulbas individuālas kļūdas, un mums jāgaida tas, ka liksim Jagram pašam kaut ko izveidot, ja viņš var, nevis vedīsim ripas paši uz saviem vārtiem. Gaidīsim uztraukumu līdz pat pēdejai mača minūtei! Un gaidīsim to, ka pēc spēles varam teikt: „Esam latvieši, kuriem hokejs sirdī!” Jāatzīmē, ka mūsu pāra uzvarētāju jau gaida somi.

Ar savām prognozēm mūs ir pagodinājis hokeja eksperts KK.
Eksperta KK prognoze – Čehija : Latvija 5:1
Uzdevumi.lv prognoze – Čehija : Latvija (domas dalās, tāpēc labāk neprognozēsim)

Šveice – Baltkrievija
Ilgi domāju par šo pāri. Izdomāju, ka skaļāk bļaušu tad, kad baltkrievi gūs vārtus. Kā teica mans draugs un hokeja eksperts KK, vienīgais neprognozējamais pāris 1/8 finālā. Atliek tikai piekrist, lai gan es labāk teiktu – visneprognozējamākais. Baltkrievijas Atklātais čempis un KHL pret iedomīgajiem Šveiciešiem un Šveices vietējo čempionātu, ar lielajām algām un pilnajām tribīnēm. Kurš kuru? Loģiski, ka gan BAČ, gan KHL mums daudz labāk pazīstamāks par baltā krusta vietējo turnīru. Miniduelis – Mezins pret Hilleru. Nelieli favorīti, protams, šveicieši.

Eksperta KK prognoze – Šveice : Baltkrievija 4:2 (ceturtā ripa tukšos vārtos)
Uzdevumi.lv prognoze - Šveice : Baltkrievija 2:3 (bullīšos)

Kanāda – Vācija
Jau runājām par pārsteigumiem. Bet vai tiešām? Vai tiešām Kanādai būs trešā neizteiksmīgā spēle pēc kārtas vai arī mirdzošās zvaigznes spēs saņemties? Mājinieki – izteikti favorīti. Interesantākais ir tas, ka Kanādas - Krievijas gaidītais fināls vairs nekādi nevar sanākt. Šīs divas izlases visticamāk tiksies jau 1/4 finālā, tā kā visu žurnālistu jau pasludinātais fināls tiek atcelts. Par to prieks, jo pēc grupu turnīra redzam, ka arī citas valstis prot spēlēt hokeju ļoti labi!

Eksperta KK prognoze – Kanāda : Vācija 6:1
Uzdevumi.lv prognoze - Kanāda : Vācija 5:0

Slovākija – Norvēģija
"Bračkas” Hossas un Co visu sakārtos.
Eksperta KK prognoze – Slovākija : Norvēģija 4:0
Uzdevumi.lv prognoze – Slovākija : Norvēģija 6:2

Matīss Celmiņš
uzdevumi.lv: Uzdevumi.lv > Vankūveras hokejs

Uzvarēsim Jagru un Co?

  • 267

  • 183


  +7 [+] [-]

, 2010-02-22 15:29, pirms 14 gadiem
vēl ir tāda lieta - uzdevums gaidāmajai spēlei: LŪDZU nenoraidīties, bet ja tā arī notiks (domājams tiesneši palīdzēs, ja rezultāts kļūs slidens), tad tiešām, kaut uz galvas, bet ripu ārā no zonas un Edžam visu to labāko, lai neviena nepalido garām!!!

  +8 [+] [-]

, 2010-02-22 15:33, pirms 14 gadiem
Es Juutu ka kkas briest no Latvijas puses

  -2 [+] [-]

, 2010-02-22 15:38, pirms 14 gadiem
Dažas autora tēzes ir visai īpatnējas - piemēram, "50 labas minūtes pret čehiem". Līdzīga situācija bija aprakstīta grāmatā par A. Irbi "Irbe kā mūris" - tajā epizodē SanHosē Haizivju galvenais treneris sasniedza augstāko pilotāžu teikdams, ka "trešā trešdaļa bija laba, nākamajā spēlē jānospēlē tikpat laba otrā un pirmā..." Un Artūrs komentēja, ka "viņš laikam nesaprata vienkāršu lietu - ja pretinieki piemajā trešdaļā iemt trīs ripas, tad skaidrs, ka viņi atslābinās un arī mums ļauj kaut ko iemest"...
Tas pats ir šī autora tēze - ja mēs zaudējam ar 0:4, nav nekāds debesu brīnums, ka arī mēs kaut ko iemetam. Taču saukt tās par "labām 50 minūtēm" ir ļoti muļķīgi - tas absolūti neatbilst spēles kontekstam.
Priecē Lauris un Miķelis? Atgādināšu, ka visu izsaka rezultāts. Cik vārtu katrs no viņiem ir iemetuši? Hmm..... Uzbrucējam ir jāmet iekšā. Ja viņš to nedara, tad priecāties par to "cik labi viņš slido" vai cik labi pielāgojies konkrētam hokeja stilam ir vienkārši nozēlojami. Protams, ir jāmeklē pozitīvais visās dzīves situācijās, taču pēc šādiem bezcerīgiem zaudējumiem komandas spēlē meklēt pozitīvo ir augstākā līmeņa mazohisms. Spēlētājiem pašiem jāsaņemās un beidzot jācīnās, nevis ar pilnām biksēs jāizet uz laukuma un pirmajās minūtēs jāielaiž trīs vārti. Un es nekritizēju zaudējumus kā tādus - skaidrs, ka pretinieki ir objektīvi spēcīgāki. Bet jautājums diemžēl ir par to, kā mēs zaudējām...

  +1 [+] [-]

, 2010-02-22 15:38, pirms 14 gadiem
būs labi,jo puišiem ir raksturs

     [+] [-]

, 2010-02-22 15:41, pirms 14 gadiem
manas prognozes.LAT-CZE 3-2(BULĪŠOS ŅIŽVIJS)
SUI-BEL 2-0(HILERS!!)
CAN-GER 6-1(KANĀDA PARĀDA SAVU LABĀKO SPĒLI TURNĪRĀ)
SVK-NOR3-1(GROTNES! 43NO46 METIENIEM)
Slēpts komentārs: andzadzo2008
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-02-22 16:15, pirms 14 gadiem
matadors rakstīja: Es Juutu ka kkas briest no Latvijas puses
Man ar tāda sajūta ka Jagrs un Co dabūs pa pakaļu! Lieku uz 5:3 Mūsu uzvara un pēdējā ripa tukšos vārtos!

     [+] [-]

, 2010-02-22 16:45, pirms 14 gadiem
kas gus pirmos vartus,tas ari uzvares,ja sanemsimies musu slavenas pirmas "piecas" minutes,tad arii viskas iespejams... cerams

  +3 [+] [-]

, 2010-02-22 17:05, pirms 14 gadiem
Čehija nav mūsu kalibra komanda , no šīm četrām spēlēm sīva būs tikai Šveices :Baltkrievijas spēle.

  -3 [+] [-]

, 2010-02-22 17:07, pirms 14 gadiem
Sui-Blr 5:1. Tur tomeer ir atshkjiriiba klasee, turklaat ieveerojama. Mezins neizglaabs.
Can - Ger 2:1. Ne bez tiesneshu paliidziibas. Tiesa gan, finaalaa maajinieki vienalga netiks.
Svk - Nor 7:0. Seshi pirmajaa pusstundaa, un peec tam slovaaki nomierinaasies.
Cze - Lat: latvieshi sanjemsies un _neljaus pretiniekiem ielaist_.
Slēpts komentārs: kristaps24

  -1 [+] [-]

, 2010-02-22 19:01, pirms 14 gadiem
Izsteniibaa autors ljoti pareizi pasaka, esam mees prasiigi fani, un vienmeer esam bijusi, peec zaudeejumiem esam gatavi sist un varot, peec uzvaraam kroneet par karaljiem, bet kaa jau Znaroks pateica, kad mums vajag meenesi, pusotru sagatavoshanos posmu, un otrs faktors ir NHL, lai kaa ari seit daudz necenstos saliidzinaat NHL ar KHL, tad seit "OS" pieraada to, kad nav KHL veel taads liimenis, ja varbut augshgala komandas KHL varbut varetu teikt "jaa" mums ir vislabaakie speleetaajie, tad tie ir vislabaakie ko var dabuut no tiem kuriem kau kaadu iemeslu deelj kau kas nav sanaacis NHL, un lai Olimpiaadee muusu izlase speetu ciniities ar krieviem, cehiem utt kaa liidziigs ar liidziigu, tad RD sobriid KHL vismaz vajadzeetu atrasties TOP3, nevis ciinities par Play-off, varbuut nakotnee paliidzetu HK Vetra liidzdaliba KHL, kur buutu lielaaka iespeeja muuseejiem speleet labaa liimeni. Katraa spelee ar sirdi un dveeseli vienmeer ceru ka muusejie uzvarees, bet reaalaja dziive ne vienmeer taa sanak, neatkariigi no rezuultata OS domaaju PC2010 noteikti speesim saruupeet kadu mazu paarsteigumu, par 6nieku domaajot !

  +1 [+] [-]

, 2010-02-22 19:36, pirms 14 gadiem
Labaka epizode,kas raksturo visu pret čehiem bija,kad VASILJEVS mēģināja pielietot spēka paņēmienu pret ČARU .Izskatījās bezpalīdzīgs kā liliputs pie pisuāra.

  +1 [+] [-]

, 2010-02-22 19:58, pirms 14 gadiem
Es neteiktu ka slovāku uzvara pār krieviem būtu pārāk liels pārsteigums, komanda viņiem ir ļoti laba, tehniska, un cīnīsies par medaļām..

     [+] [-]

, 2010-02-23 02:16, pirms 14 gadiem
Šveice – Baltkrievija 3-4
Čehija – Latvija 7-1
Kanāda – Vācija 5-0
Slovākija – Norvēģija 5-1