Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1140, Did:0, useCase: 3

VSB rādīs Francijas un Spānijas spēli

Andrejs Siliņš

Šonedēļ „Viasat Sport Baltic” (VBS) piedāvā Pasaules un Eiropas čempionu Spānijas spēli FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra I grupā pret 1998.gada Pasaules čempioniem - Franciju un Ukrainas – Melnkalnes maču kvalifikācijas H grupā.

Spānija pret Franciju

Tikai astoņas Valstis uzvarējušas FIFA Pasaules kausā futbolā un tikai četras trimfējušas gan Pasaules, gan Eiropas čempionātos. 2014.gada Brazīlijas čempionāta kvalifikācijas grupā ir divas no tām – šī brīža Pasaules un Eiropas čempione Spānija un 1998.gada Pasaules un 1984.gada Eiropas čempioni Francijas futbolisti. Spānija futbolā dominējusi pēdējos četrus gadus, uzvarot divos Eiropas čempionātos un Dienfidāfrikas Pasaules čempionātā. No Pasaules futbola troņa Pireneju virtuozi gāza tieši Gallu gaiļa komandu – bez uzvaras Pasaules kausā savās majās, franči uzvarēja arī 2000.gada Eiropas čempionātā un 2006.gada pasaules kausa finālā tikai pēcspēles 11 metru soda sitienu sērijā piekāpās Itālijai.

Jaunā kvalifikācijas cikla pirmajās divās spēlēs Spānija uzvarēja Baltkrieviju un Gruziju, bet Francija apspēlēja Baltkrieviju un Somiju.

VSB komentētājs Jānis Vuguls par spēli: ”I grupas līderu un ļoti principiālu sāncenšu cīņa. Iepriekšējo reizi komandas tikās Eiropas čempionātā ceturtdaļfinālā, kad Spānija uzvarēja ar 2-0, vēlāk triumfējot turnīrā. Iespēju redzēt vienu no visu laiku labākajām futbola komandām pasaulē ir jāizmanto!”

Ukraina pret Melnkalni

Kvalifikācijas turnīra H grupas galvenā favorīte ir Anglijas izlase. Ukraina ar Melnkalni un Poliju, visticamāk cīnīsies par 2.vietu un tiesībām aizvadīt izslēgšanas spēles. Ukraina pirmajā mačā izbraukumā nospēlēja neizšķirti ar Moldovu 0:0, bet otrajā prata atņemt punktus Angljai Vemblija stadionā – 1:1. Melnkalne ar 6:0 sagrāva Sanmarīno un spēlēja neizšķirti 2:2 ar Poliju.

VSB komentētājs Aivars Zahārovs par spēli: ”No Ukrainas izlases līdzjutēji savā laukumā gaidīs tikai un vienīgi uzvaru. Ja pēc neizšķirta viesos ar Angliju viss likās esam labākajā kārtībā, tad tagad viss sagriezies kājām gaisā - nav galvenā trenera, problēmas ar sastāvu un tikai neizšķirts spēlē ar Moldovu. Tā, ka ukraiņi cer uz trim punktiem mačā ar Melnkalni, un viņiem ir reālas iespējas tos arī izcīnīt.”

FIFA Pasaules kausa kvalifikācijas spēles kanālā VSB

Otrdien, 16.oktobrī 21:55 FIFA Pasaules kausa kvalifikācija. Spānija – Francija
Otrdien, 16.oktobrī 24:00 FIFA Pasaules kausa kvalifikācija. Ukraina – Melnkalne